• Κοινωνία

    Νίκος Χαρδαλιάς: Έτσι θα ανοίξει το λιανικό εμπόριο – Ναι σε διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο

    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο


    Το μερικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, υπό αυστηρούς όρους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και την θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

    Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τα μικρά καταστήματα, πλην των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων, θα μπορούν να ανοίξουν από την Δευτέρα 5 Απριλίου. Η λειτουργία τους θα είναι δυνατή με τη χρήση ραντεβού τόσο για click away όσο και για click in shop.  Οι πελάτες θα πρέπει να αποστείλουν SMS στο 13032 ενώ θα έχουν χρονικό περιορισμό τρίωρης διάρκειας. Σε κάθε κατάστημα θα επιτρέπεται η παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο τα 20 άτομα εντός καταστήματος.

    Παράλληλα, από αυτό το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτραπεί πιλοτικά, με τη χρήση κωδικού 6 στο 13033 η μετακίνηση για άσκηση με αυτοκίνητο διαδημοτικά, για μέχρι 3 άτομα ή ανά οικογένεια. Το μέτρο θα επαναξιολογηθεί ανάλογα με το αν θα παρατηρηθούν φαινόμενα συνοστισμού.

    Τόσο το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων όσο και αυτό του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ