• Κοινωνία

    Νίκος Αντωνιάδης: Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αρνητής δικηγόρος

    Νίκος Αντωνιάδης: Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αρνητής δικηγόρος


    Μία καταγγελία μέσω email και συνημμένα βίντεο με το δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη, σε ρόλο… γιατρού, να καλεί τους πολίτες να μην εμβολιάζονται για τον κορονοϊό αν δεν θέλουν να συμβάλουν στο σχέδιο… μείωσης του πληθυσμού, οδήγησε στη σύλληψη του.

    Η καταγγελία εστάλη στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η διαβίβαση της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδήγησε στην παραγγελία κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

    Έτσι, χθες ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη σύλληψη του αντιεμβολιαστή δικηγόρου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τα πλημμελήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία (βάσει της νέας διάταξης του ποινικού κώδικα) και της διέγερσης σε ανυπακοή.

    Ωστόσο, ο δικηγόρος συνελήφθη αργά το απόγευμα, όταν πλέον ήταν ανέφικτη η άμεση προσαγωγή του ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Έτσι, εφόσον έχει ειδική δωσιδικία, λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας, αφέθηκε ελεύθερος.

    Σήμερα η δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες εισαγγελέας την μελετά για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα χρήζει περαιτέρω έρευνας η υπόθεση.

    Σε περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη στον δικηγόρο, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Αντωνιάδης: Συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος



    ΣΧΟΛΙΑ