• Κοινωνία

    Εφαρμογή του κινητού ελέγχει αν η απόδειξη του πήρατε είναι γνήσια ή πλαστή


    Τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα είναι προσβάσιμη μέσω κινητού τηλεφώνου και θα στοχεύει στον άμεσο έλεγχο των αποδείξεων που έχουν εκδοθεί από ταμειακή μηχανή-μαϊμού προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

    Η εφορία βάζει στο παιχνίδι του ελέγχου των αποδείξεων και τους πολίτες καθώς θα μπορούν να γίνουν και οι ίδιοι φοροελεγκτές. Με μια εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, θα ελέγχουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν η απόδειξη που πήραν από το κατάστημα είναι γνήσια ή πλαστή.

    Η δυνατότητα αυτή παρέχεται και σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ, αλλά ελάχιστοι τη χρησιμοποιούν αφού απαιτείται περισσότερος χρόνος και περισσότερα βήματα για τον έλεγχο των αποδείξεων. Με τη νέα εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, ο έλεγχος των αποδείξεων θα γίνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

    Οι καταναλωτές θα μπορούν να γράψουν σε ειδικά πεδία της εφαρμογής στοιχεία που εμφανίζονται στην απόδειξη που λαμβάνουν και το σύστημα θα τους απαντά άμεσα αν η ταμειακή που εξέδωσε την απόδειξη είναι νόμιμη και δηλωμένη στο υπουργείο Οικονομικών.

    Αυτό που επιδιώκει η ΑΑΔΕ είναι οι καταναλωτές όχι μόνο να ελέγχουν τις αποδείξεις που παίρνουν αλλά και να ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές για παρατυπίες και «ύποπτες» δραστηριότητες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέσσερα κόλπα για να ρίξετε κι άλλο την τιμή για το Airbnb σπίτι που θέλετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Οικονόμου: Νέα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη – Ο ρόλος της Kalani

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: Επιδότηση για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν την απασχόληση με μπλοκάκι σε μισθωτή εργασία



    ΣΧΟΛΙΑ