ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέο συλλαλητήριο ανήμερα της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή καλεί η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Με ανάρτησή της στο Facebook η επιτροπή απευθύνει «πανεθνική πρόσκληση» σε συγκέντρωση στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος.
Η ψηφοφορία αναμένεται να λάβει χώρα το βράδυ, ενδεχομένως και μετά τα μεσάνυχτα.
Παράλληλα η επιτροπή ζητά την Τετάρτη και την Πέμπτη να μείνουν κλειστές επιχειρήσεις και σχολεία, να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία σε κάθε σπίτι και να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Η επιτροπή χαρακτηρίζει «επαίσχυντη» και υποστηρίζει πως συνιστά «παράδοση απρόδοτων εθνικών αξιών σε αλλόφυλους».
Την ίδια ώρα ο φόβος καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες ατόμων, οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στο να λάβει την απόφαση για δημιουργία κλοιού ασφαλείας γύρω από τα συγκεκριμένα κτίρια με αύξηση των περιπολιών και των στατικών δυνάμεων φύλαξης.
Οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει ταυτόχρονα ναεξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο κοινοβούλιο και την ασφάλεια γύρω από αυτό. Για αυτόν τον λόγο θα σχηματίσουν έναν ευρύ κλοιό ασφαλείας γύρω από όλες τις εισόδους του κτιρίου με παράλληλες ζώνες ασφαλείας από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην τελική ευθεία για την κύρωση της συμφωνίας – Με έτοιμη την πρόταση μομφής η ΝΔ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πληροφορίες για δημόσια τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή για την συμφωνία των Πρεσπών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη