• Κοινωνία

    Νέο επεισόδιο στα Εξάρχεια: Σημειώθηκαν πυροβολισμοί – απούσα η ΕΛ.ΑΣ

    • NewsRoom
    εξαρχεια


    Αμείωτες συνεχίζονται οι νυχτερινές επιθέσεις στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων, ενώ αυτή τη φορά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, αφού στην περιοχή έπεσαν πυροβολισμοί.

    Πιο συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν, το βράδυ της Τρίτης, ότι ένας άγνωστος άνδρας άρχισε να πυροβολεί.

    Βάσει των όσων κατέθεσαν οι μάρτυρες, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ, κοντά στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Μεταξά, ένα κεντρικό σημείο της περιοχής των Εξαρχείων.

    Οι ίδιοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο άγνωστος άνδρας κυκλοφορούσε στο σημείο ήδη από τις 21.00 και είχε γίνει αντιληπτό ότι κινείται περίεργα, καθώς και ότι φέρει οπλισμό.

    Λίγο αργότερα, ο άγνωστος δράστης άρχισε να πυροβολεί ανεξέλεγκτα, σε κοινή θέα.

    Όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι, παρά τους πυροβολισμούς, δυνάμεις της αστυνομίας δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην περιοχή, ενδεχομένως λόγω του αυξημένου κινδύνου που διατρέχουν, τον τελευταίο καιρό ειδικότερα, να δεχθούν επίθεση από κουκουλοφόρους.

    Οι ίδιοι οι κάτοικοι που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού του αγνώστου άνδρα που πυροβολούσε, ανέλαβαν χρέη αστυνόμευσης της περιοχής, προειδοποιώντας τους διερχόμενους να μην περάσουν από την πλατεία των Εξαρχείων, όπου είχε εγκατασταθεί ο δράστης.

    Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα, είχε διεξαχθεί η πορεία των αντιεξουσιαστών υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ είχαν προηγηθεί τόσο η επίθεση στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα, καθώς και επεισόδια που δημιουργήθηκαν μεταξύ των δυνάμεων ΜΑΤ και των κουκουλοφόρων, στη συμβολή Τοσίτσα και Πατησίων.



    ΣΧΟΛΙΑ