Κοινωνία

Νέες αποκαλύψεις για την απαγωγή Λεμπιδάκη: Τι λέει στην απολογία του ο «Ευγένιος»

  • NewsRoom
Μιχάλης Λεμπιδάκης

Μιχάλης Λεμπιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Πλαστικά Κρήτης


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Μαραθώνια ήταν η απολογία του 46χρονου ακτιβιστή από το Ρέθυμνο για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ο ίδιος εμφάνισε τον εαυτό του ως τον άνθρωπο – κλειδί για τη προστασία και τη σωτηρία του Κρητικού επιχειρηματία.

Η κατάθεση του 46χρονου στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12.

Σύμφωνα με το cretalive, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ενώπιον της έδρας ότι ανυπομονούσε για την ημέρα της κατάθεσής του, καθώς ήθελε να διηγηθεί τα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν.

Ο 46χρονος υποστήριξε ότι ενεπλάκη στην υπόθεση χωρίς αρχικά να γνωρίζει που έχει μπλεχτεί, σημειώνοντας ωστόσο ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο αφού από τότε που ενεπλάκη στην υπόθεση έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τον Μ. Λεμπιδάκη μέχρι τέλους.

Όπως ανέφερε μπορεί να μην πήγε στην αστυνομία ωστόσο με τον τρόπο του έκανε ότι μπορούσε για τον απαχθέντα επιχειρηματία βάζοντας δικούς του ανθρώπους όπως τον μεσίτη και τον τελευταίο φύλακα στην υπόθεση για να βοηθήσει.

Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη τόσο από τον επιχειρηματία όσο και από τον μεσίτη και τον τελευταίο φύλακα που τους ενέπλεξε στην υπόθεση καθώς επίσης και από την οικογένεια του σημειώνοντας πως η τελευταία ξέρει τι άνθρωπος είναι.

Όπως ανέφερε με την υπόθεση έμπλεξε από έναν Ρώσο που τον προσέγγισε. Ο ίδιος ανέφερε ότι σε κάποια φάση που χρειάστηκε κάτι ο Ρώσος τον βρήκε μαζί με δυο άτομα που του φάνηκαν Ηρακλειώτες για τον ένα  ήταν σίγουρος  καθώς είπε μια έκφραση που λένε μόνο στο Ηράκλειο και τον περιέγραψε ως ψηλό παχουλό με γένια.

Ο ίδιος περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο καλό και φιλάνθρωπο που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει αν και δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο θα ήθελε ενώ εξ αιτίας αυτής την υπόθεσης υπέστη μέχρι και έμφραγμα.

Μάλιστα ανέφερε ότι είχε δεθεί πολύ με τον επιχειρηματία σημειώνοντας ότι ήταν εκεί και άκουγε τους φόβους και τις ανησυχίες του μιλώντας για ώρες στο τηλέφωνο ενώ είχε συμπεράνει ότι δεν ήταν καλά καθώς ο Μιχ. Λεμπιδάκης του είχε εκφράσει το φόβο ότι η οικογένεια του τον είχε ξεχάσει.

Στην διάρκεια της κατάθεσης του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης χαμογελούσε ενώ κλήθηκε από την έδρα να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του 46χρονου ακτιβιστή. Ο επιχειρηματίες είπε ότι πράγματι ήταν πολύ ευγενικός μαζί του γι αυτό τον λόγο τον αποκαλούσε Ευγένιο. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν θυμόταν αλλά ίσως κάποια στιγμή να του είχε εκφράσει αυτούς τους φόβους.

Το δικαστήριο διέκοψε και θα ακολουθήσει η απολογία του μεσίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μιχάλης Λεμπιδάκης: Δεν αισθάνομαι μίσος για τους απαγωγείς μου, τους λυπάμαι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη απαγωγών Λεμπιδάκη: «Δεν εμπλέκομαι, θέλω δικαιοσύνη» υποστήριξε 46χρονος κατηγορούμενοςΣΧΟΛΙΑ