• Κοινωνία

    Νέα μήνυση για το Μάτι από συγγενείς θυμάτων: Σε ποιους ζητούν να ασκηθούν ποινικές διώξεις

    Η Φωτεινή Ματρακίδη αφήνει λίγα λουλούδια στο σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο από τις φλόγες το 6 μηνών βρέφος στο Μάτι μετά την πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική


    Για πλήρη εγκατάλειψη που οδήγησε στην απανθράκωση των ανθρώπων τους καταγγέλλουν τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς οι συγγενείς 15 θυμάτων στο Μάτι.

    Οι συγγενείς κατέθεσαν σήμερα νέα μήνυση, ζητώντας την απόδοση ευθυνών και την ποινική δίωξη του πρώην γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας Ιω. Καπάνη, της περιφερειάρχη Αττικης Ρένας Δούρου, του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλ. Ψινάκη, του Δημάρχου  Ραφήνας, Ευαγγ. Μπουρνούς, των αρμοδιων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σωματος και της ΕΛΑΣ και των υπευθύνων του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή της Ραφηνας και του Μαραθώνα.

    Τα αδικήματα που περιγράφονται στη μήνυση είναι: της έκθεσης σε κίνδυνο κατά συρροή, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια.

    Στη μήνυση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

    ●Δυστυχώς οι ανθρωποι μας βρήκαν τραγικο θανατο, πληρως εγκαταλελειμένοι τοσο απο την Περιφέρεια και τους Δημους όσο και απο την Πυροσβεστική και τη Αστυνομία, αλλά και τους απλους, κατά το νόμο αρμοδιους.

    ●Δεν είχαν ληφθεί τα καταλληλα μέτρα για την πρόληψη της πυρκαγιάς, δεν καθαριστηκαν οι δρόμοι, οι πλατειες και τα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα και κλαδιά, δεν συντάχθηκε εγκαίρως (από την άνοιξη του 2018) οπως προβλέπεται από το νόμο 3013/2002 και τον Ξενοκράτη, σχετικό σχέδιο αντιμετωπισης δυσμενών καιρικών φαινομένων κι γεγονότων όπως και για πυρκαγιά.

    ●Δεν ενημερωθηκαν εγκαίρως οι πολιτες και οι κατοικοι των περιοχών της ανατολικής Αττικής, οτι την επόμενη μέρα υπήρχε μέγας κίνδυνος πυρκαγιάς.

    ●Δεν συνεκλήθησαν όπως προβλεπει ο νόμος την προηγούμενη μέρα της πυρκαγιάς τα αρμόδια συντονιστικά όργανα  για την αντιμετώπιση  τυχόν πυρκαγιάς.

    ●Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος της πειοχής, οι οποίοι θα έπρεπε  να βρουν τρόπο να μην είναι δεκάδες άνθρωποι μέσα στη θάλασσα επί πολλές ώρες και να μεριμνήσουν για την περισυλλογή τους από κάποια μικρά ή μεγάλα καράβια ή βάρκες ή φουσκωτά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μήνυση της οικογένειας Φύτρου κατά Τόσκα και Σκουρλέτη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση πολίτη για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ