• Κοινωνία

    Νέα Ιωνία: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που η 19χρονη εγκαταλείπει το βρέφος- Τώρα το ζητά πίσω

    • NewsRoom

    Η πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το βρέφος


    Μετανιωμένη για την πράξη της παρουσιάστηκε στις αστυνομικές αρχές η 19χρονη μητέρα, που εγκατέλειψε το βρέφος της σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη μητέρα φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι δεν ήθελε να εγκαταλείψει το βρέφος, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει, εξαιτίας οικονομικής ανέχειας.

    Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή, που θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα υποστήριξε ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσει το μωρό, ενώ ο πατέρας του παιδιού δεν γνώριζε για την ύπαρξή του, καθώς οι δυο τους είχαν χωρίσει, όταν εκείνη ήταν έγκυος.

    Παρ’ όλα αυτά, η 19χρονη φέρεται να υποστήριξε στις αστυνομικές αρχές ότι μετάνιωσε για την απόφασή της να εγκαταλείψει το βρέφος και τώρα ισχυρίζεται ότι το θέλει πίσω. Μάλιστα, όπως μαρτυρούν οι πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα φαίνεται ότι συνειδητοποίησε, εκ των υστέρων, την σοβαρότητα της πράξης της και, κατά την ανάκρισή της από τις αστυνομικές αρχές, ξέσπασε σε κλάματα, τονίζοντας πόσο έχει μετανιώσει για την πράξη της.

    «Ισως έκανα τελικά κακό στον εαυτό μου» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς, ζητώντας παράλληλα να δει το μωρό της.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η 19χρονη εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές, χάρη στη μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην γύρω περιοχή. Μάλιστα, στη δημοσιότητα έχει κυκλοφορήσει και ένα βίντεο, το οποίο απεικονίζει τη γυναίκα να κρατάει το βρέφος και να κατευθύνεται προς την πιλοτή της πολυκατοικίας στην οδό Ακροπόλεως, που βρίσκεται 50 μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμενε. Η μητέρα του βρέφους διέμενε στην οδό Κασταμονής στη Νέα Ιωνία, μαζί με μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία την είχε υιοθετήσει όταν ήταν 2,5 ετών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το μωρό που εγκαταλείφθηκε μέσα στο καρότσι σούπερ μάρκετ, τυλιγμένο σε μια πετσέτα, είναι καλά στην υγεία του και αυτή την ώρα βρίσκεται στο θάλαμο των νεογνών του νοσοκομείου Παίδων.

    Υπενθυμίζεται ότι το παιδάκι είχε εντοπίσει ένας 19χρονος που διέμενε στην πολυκατοικία. «Ακούγαμε 45 λεπτά κλάμα, νομίζαμε ότι ήταν γάτα. Μόλις το είδα σοκαρίστηκα», είχε πει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Ήτανε γύρω στις 3:50. Εγώ άκουσα το κλάμα του μωρού. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι, δεν μπόρεσα να αντιληφθώ αν το μωρό ήταν σε διαμέρισμα ή στην αυλή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν μπορούσα να μείνω στο σπίτι, κατέβηκα κάτω και αντίκρισα το μωρό μέσα στο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ», είπε ο 19χρονος Παναγιώτης Μαδουρος στους δημοσιογράφους. «Το κλάμα αν το ακούγατε… Σε έπιανε η καρδιά σου… Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, μόλις το είδα σοκαρίστηκα. Μίλησα στους γονείς μου, κατέβηκαν και αυτοί. Ειδοποίησα το Χαμόγελο του Παιδιού και την Άμεση Δράση», πρόσθεσε ο νεαρός.

    Η 19χρονη θα οδηγηθεί σήμερα στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και ενώπιον του εισαγγελέα, κατόπιν της σύλληψής της, που έλαβε χώρα χθες, από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

    Παράλληλα, η γυναίκα που ζούσε μαζί με την 19χρονη φέρεται να μην γνώριζε τίποτα για την πρόθεση της κοπέλας να εγκαταλείψει το βρέφος, ενώ, όπως υποστήριξε, δεν αναζήτησε το μωρό, όταν αυτό εξαφανίστηκε, καθώς η 19χρονη της είχε πει ότι θα το άφηνε σε μια φίλη της. Και η ίδια, ωστόσο, ζητά να τους δοθεί το μωρό πίσω.

    Σε ό,τι αφορά στον πατέρα του μόλις 7 ημερών κοριτσιού, όπως προκύπτει από την κατάθεση της 19χρονης στους αστυνομικούς, πρόκειται για έναν συνομήλικο νεαρό, με τον οποίο η 19χρονη δεν είχε πλέον επαφές, καθώς οι δυο τους χώρισαν, εξαιτίας προστριβών που είχαν, αφότου διαπιστώθηκε η εγκυμοσύνη της 19χρονης.

    Δείτε το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που η 19χρονη πλησιάζει την πολυκατοικία όπου βρέθηκε το βρέφος και το εγκαταλείπει, ενώ στη συνέχεια αποχωρεί μόνη:



    ΣΧΟΛΙΑ