ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκε, αργά χθες το βράδυ, η πολυήμερη συνεδρίαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης, για τα γεγονότα σε Καράβα και Διαβολόρεμα της Λέσβου, τον Φεβρουάριο του 2020, όπου εκατοντάδες πολίτες συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, με αφορμή την πρόθεση για δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους 20 από τους 24 κατηγορουμένους, επιβάλλοντάς τους ποινές φυλάκισης από 8 μήνες έως και 3 έτη και 8 μήνες, κατά συγχώνευση. Όλοι υπέβαλαν έφεση και θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.
Το δικαστήριο αθώωσε τους τέσσερις κατηγορούμενους αυτοδιοικητικούς. Πρόκειται για τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, τον πρώην δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον πρώην αντιδήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Δαγκλή.
Διαβάστε επίσης
Στέφανος Παπαδόπουλος: Δεν θέλω να τα βρω εξωδικαστικά με τον Γιώργο Μαζωνάκη
Νέα ρωσικά χτυπήματα κατά λιμανιού στη νότια Ουκρανία
Ιταλία: Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας με 384 συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 1,4 τόνοι ναρκωτικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρκία: Ο Ιμπραχίμ Καλίν συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Χαμάς
- Ιταλία: Η Telecom Italia κερδίζει οριστική απόφαση για επιστροφή 1 δισ. ευρώ
- Ιστορική στιγμή: Η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος έστειλε για πρώτη φορά στο διάστημα ένα άτομο με αμαξίδιο
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Προς το παρόν δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική