• Κοινωνία

    Μόρια: Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων στο Καρά Τεπέ – «Μόνη λύση η Ευρώπη»

    • NewsRoom
    Βέλγιο

    Φωτογραφία αρχείου


    Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον πρόχειρο καταυλισμό στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ, που ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα, ήδη έχουν εγκατασταθεί στον πρόχειρο καταυλισμό περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ όλοι έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού, που γίνεται κατά τη διάρκεια της καταγραφής.

    Προτεραιότητα εισόδου στον καταυλισμό έχουν οι οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και οι ευάλωτες ομάδες, ενώ στόχος των Αρχών είναι να στεγασθούν στην προσωρινή δομή όσοι έμειναν άστεγοι μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταύτισης της Μόριας.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια της αποσυμφόρησης της Λέσβου με τη μεταφορά στην ενδοχώρα όσων προσφύγων έχουν δικαίωμα ασύλου.

    Σημειώνεται ότι χθες εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό ένα βρέφος και η μητέρα του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομείο στην Αθήνα, αλλά και ακόμη ένας μετανάστης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε ασφαλές χώρο.

    Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τεστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά και τα οποία μεταφέρθηκαν χθες στη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ. Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.

    Γκουτέρες: Μόνη λύση η μεταφορά προσφύγων στην Ευρώπη

    «Πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία (…) Κατά την άποψή μου, η μοναδική λύση είναι η μεταφορά αυτών των προσφύγων στην ηπειρωτική (Ευρώπη) και ελπίζω ότι θα υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV5Monde o Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

    «Είδα μια γαλλογερμανική πρωτοβουλία, όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να πάμε μακρύτερα. Δεν μπορούμε να ζητάμε από μια χώρα στα σύνορα να τα επιλύσει όλα. Πρέπει να υπάρξει διαμοιρασμός της ευθύνης στο εσωτερικό όλης της ΕΕ», κατέληξε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ