• Κοινωνία

    Μισέλ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ Μπριζίτ Μακρόν: Σοκάρουν οι φωτογραφίες τους με μώλωπες στο πρόσωπο (pics)

    • NewsRoom

    Άνγκελα Μέρκελ


    «Επειδή είμαι γυναίκα»

    Σοκάρουν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και απεικονίζουν σημαντικές κυρίες της άμεσης ή έμμεσης πολιτικής σκηνής να φέρουν σοβαρά τραύματα, μώλωπες και εκδορές στα πρόσωπά τους. Οι εικόνες ξαφνιάζουν όποιον τις βλέπει και δημιουργούν ερωτήματα.

    Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία νέα καμπάνια, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε ό,τι αφορά στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Η καμπάνια έκανε την εμφάνισή της στους δρόμους του Μιλάνου, χρησιμοποιώντας τα πρόσωπα διάσημων γυναικών της παγκόσμιας πολιτικής και πολιτειακής ζωής, σε μία προσπάθεια να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας που ασκείται σε γυναίκες.

    Η καμπάνια, μέσα από τα χτυπημένα και τραυματισμένα πρόσωπα γυναικών, όπως η Μισέλ Ομπάμα, η Άνγκελα Μέρκελ, η Χίλαρι Κλίντον και άλλων σημαντικών γυναικών, καταφέρνει αυτό ακριβώς που επιθυμεί: Να σοκάρει, να συγκινήσει, να κινητοποιήσει.

    Τη σειρά αυτών των σοκαριστικών αφισών υπογράφει ο Ιταλός καλλιτέχνης Αλεσάντρο Παλόμπο. Η «καμπάνια τέχνης του δρόμου» φέρει τον τίτλο «Just because I am a Woman» (Επειδή απλά είμαι γυναίκα) και στόχο έχει να περάσει το μήνυμα ότι σημαντικές γυναίκες του κόσμου λένε «όχι» στην κακοποίηση.

    Μισέλ Ομπάμα
    Χίλαρι Κλίντον
    Μπριζίτ Μακρόν

    Εκτός της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, της καγκελαρίου της Γερμανίας και της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας, στις αφίσες δεσπόζουν τα πρόσωπα της πρώην υποψήφιας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον, της Αμερικανίδας βουλευτού Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, της επικεφαλής της κυβέρνησης της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κι και της Σόνια Γκάντι, της προέδρου του κόμματος του Κογκρέσου, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ινδία.

    Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ
    Αούνγκ Σαν Σου Κι

    Όπως εξηγεί, με δήλωσή του, το γραφείο Τύπου του καλλιτέχνη, μέσα από τις εικόνες των γεμάτων τραύματα προσώπων ορισμένων από τις σημαντικότερες γυναίκες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, ο Αλεσάντρο Παλόμπο θέλει «να αποτυπώσει την τραγωδία που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να καταγγείλει, να ευαισθητοποιήσει και να αποσπάσει μια ουσιαστική απάντηση των θεσμών και της πολιτικής».

    Σόνια Γκάντι



    ΣΧΟΛΙΑ