• Κοινωνία

    Μύκονος: Συναγερμός για τα 17 νέα κρούσματα στο νησί

    • NewsRoom


    Ανησυχία επικρατεί  στις Αρχές για τη νέα διασπορά των νέων κρουσμάτων, τα οποία την Τρίτη κατέγραψαν νέα αύξηση ρεκόρ, φτάνοντας στα 269.

    Αν και τα περισσότερα από αυτά καταγράφονται στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα (98) και την Θεσσαλονίκη (70), οι ειδικοί προβληματίζονται από την απότομη αύξηση που παρατηρήθηκε στην Μύκονο. Ειδικότερα, στο νησί των ανέμων καταγράφηκαν συνολικά 17 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

    Μάλιστα, από τα συνολικά 10 εγχώρια κρούσματα που καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, τα 9 αφορούν κρούσματα που καταγράφηκαν στην Μύκονο. Επιπλέον, άλλοι 8 ταξιδιώτες από το εξωτερικό, οι οποίοι έφτασαν αεροδρομικώς στο «νησί των ανέμων» εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

    Ήδη, πάντως, στο νησί ισχύουν αυστηρά μέτρα, καθώς περιλαμβάνεται μέσα στις περιοχές που έχουν επιβληθεί περιορισμοί στη λειτουργία των καταστημάτων, με τους χώρους εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης να υποχρεώνονται να κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το επόμενο πρωί. Ωστόσο, όλο το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί δεκάδες περιπτώσεις που άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, φροντίζουν να «σπάνε» τις απαγορεύσεις, διοργανώνοντας πολυπληθή πάρτι, χωρίς κανέναν έλεγχο, σε πολυτελείς βίλες της περιοχής.

    Πέρα από τη Μύκονο, προβληματισμός επικρατεί και για τα 32 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γηροκομεία της Βόρειας Ελλάδας.



    ΣΧΟΛΙΑ