• Κοινωνία

    Μιχαηλίδου για παιδικούς σταθμούς: Δεν έμεινε εκτός ούτε ένα παιδί με voucher

    • NewsRoom
    Δόμνα Μιχαηλίδου: «Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη»

    Δόμνα Μιχαηλίδου


    Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και το πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού μίλησε στον ΑΝΤ1 η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Ερωτηθείσα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είπε πως καλύφθηκαν 111.000 θέσεις, όσες ήταν και οι αιτήσεις των δικαιούχων, βάσει των όρων του προγράμματος, προσθέτοντας πως φέτος οι θέσεις είναι κατά 32% περισσότερες από το 2019 και μάλιστα αφορούν οικογένειες με μεγαλύτερα εισοδήματα από προηγούμενα χρόνια».

    Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οικογένεια μέσου εισοδήματος, με 32.000 ευρώ και 2 παιδιά, μπόρεσε και πήρε voucher, ενώ πριν τρία χρόνια δεν μπορούσε να πάρει, έχοντας εισόδημα 27.000 ευρώ και πάνω».

    «Δεν έμεινε κανένα παιδί δικαιούχου voucher εκτός παιδικού σταθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση βαφτίζει το πορτοκάλι όχι μανταρίνι, αλλά καρέκλα», είπε η Υφυπουργός Εργασίας, λέγοντας πως σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να προκληθεί σύγχυση, καθώς γίνεται αναφορά για 30.000 παιδιά που έμειναν χωρίς voucher, «βάζοντας σε μια ανακοίνωση όλες τις θέσεις και των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ κτλ.»

    «Για τις θέσεις σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ έχει αυξηθεί το κονδύλι κατά 15 εκατομμύρια ευρώ και δίνονται διπλάσια κουπόνια για παιδιά με αναπηρία, από 4.500 έγιναν 9.000 κουπόνια, τα οποία κοστίζουν παραπάνω από τα άλλα κουπόνια, καθώς απαιτούνται λογοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες που να στηρίζουν τα παιδιά», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

    Ερωτηθείσα σχετικά με την προπληρωμένη κάρτα και την πληρωμή μέσω αυτής μιας σειράς επιδομάτων, η Υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως «στην προπληρωμένη κάρτα, που αφορά περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους, θα περιλαμβάνονται μια σειρά από επιδόματα, όχι όμως τα αναπηρικά επιδόματα».

    Προσωπικός βοηθός

     Σχετικά με το πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός», η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι την Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τον έλεγχο των αιτήσεων, αναφέροντας πως «έγιναν 2.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 1.600 ήταν πλήρεις. Σε πρώτη φάση, καθώς είναι πιλοτική, θα υπάρξουν 1.000 “Προσωπικοί βοηθοί”. Tην Δευτέρα θα γίνει η ενημέρωση των δικαιούχων».

    Διαβάστε επίσης:

    Κεραμέως για Μητροπολίτη Δωδώνης: Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας

    Απίστευτη δήλωση από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο: Μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν το θέλει



    ΣΧΟΛΙΑ