Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Κλίμα ανησυχίας επικρατεί στη Θεσσαλονίκη μετά από τριπλή εμπρηστική επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σημεία που συνδέονται με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

1

Η σοβαρότερη έκρηξη καταγράφηκε σε πολυκατοικία, όπου πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε οχήματα και στο κτήριο, σύμφωνα με το ΕΡΤnews.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιθέσεις σημειώθηκαν μεταξύ 4:00 και 4:30 τα ξημερώματα. Η ισχυρότερη έκρηξη προκλήθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανότατα από γκαζάκια που είχαν τοποθετηθεί στην πυλωτή πολυκατοικίας.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Αφροδίτη Νέστορα, η οποία διαμένει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Σοβαρά τραυματισμένη είναι η μητέρα της κ. Νέστορα, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς που εισέπνευσαν.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές καταγράφηκαν στην πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ υπέστησαν ζημιές και μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένες στον χώρο. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε τμήμα του κτηρίου, προκαλώντας πρόσθετες φθορές.

Παράλληλα, καταγράφηκαν ακόμη δύο αντίστοιχες εμπρηστικές επιθέσεις στην περιοχή της Τούμπας. Η μία σημειώθηκε εκεί όπου βρίσκεται η κατοικία του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Ζήση Ιωακείμοβιτς, και η δεύτερη εκεί, όπου διαμένει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στα δύο αυτά περιστατικά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι ζημιές ήταν σαφώς μικρότερης έκτασης σε σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε στην πρώτη πολυκατοικία.

Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν τις τρεις υποθέσεις, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να συνδέονται μεταξύ τους, καθώς οι στόχοι φαίνεται να έχουν κοινό παρονομαστή την πολιτική τους ιδιότητα.

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης για εμπρησμούς στα σπίτια στελεχών ΝΔ: «Είναι δολοφονικές – Όποιος βάζει γκαζάκια αποδέχεται ότι μπορεί να σκοτώσει»

Νετανιάχου κατά Ερντογάν: «Έχει ξεχάσει πως τα 400 χρόνια οθωμανικής κυριαρχίας έχουν τελειώσει»

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Τι ισχύει για όσους δεν πληρώθηκαν – Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ