• Κοινωνία

    Μέτρα για την ασφάλεια των δικαστικών λειτουργών ζητούν Δικαστές και Εισαγγελείς μετά τη στοχοποίηση Ντογιάκου

    Ισίδωρος Ντογιάκος

    Ισίδωρος Ντογιάκος


    Μέτρα από την Πολιτεία για την ασφάλεια των δικαστικών λειτουργών ζητά για ακόμα μία φορά η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά και τη σημερινή στοχοποίηση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

    Σε ανακοίνωσή της, η δικαστική ένωση καταδικάζει την επίθεση, στέλνοντας μήνυμα ότι και σε αυτή την περίπτωση θα αποδειχθούν ατελέσφορες οι προσπάθειες επηρεασμού της δικαστικής κρίσης.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

    «Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον. Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται. Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης.»

    Η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

    «Με  αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία ανώτατου Εισαγγελικού Λειτουργού η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος:

    – Καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών και τονίζει πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, στοχεύουσα στην πλήξη  της ίδιας της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα και ανίκανη να κάμψει το υψηλό φρόνημα και την προσήλωση στο συνταγματικό καθήκον τους.
    – Καλούμε την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισίδωρος Ντογιάκος: «Δεν έχω δεχθεί απειλές. Δεν χειρίζομαι τώρα υπόθεση που να με στοχοποιεί»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bόμβα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη: Νέα αγωγή στον Γιάννη Κούστα από την Σοφία Γιαννικοπούλου-Τώρα ζητάει 234 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ