Κοινωνία

Μέτρα για κορωνοϊό: Εισαγγελέας για διασπορά ψευδών ειδήσεων


Για διασπορά ψευδών ειδήσεων θα ερευνηθούν όσα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο  αναφέρονται σε ειλημμένες αποφάσεις και συγκεκριμένες ημερομηνίες για τον τερματισμό των αυστηρών μέτρων για την πανδημία.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αποφασίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή αναρτήσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο στα οποία γίνεται λόγος για πολύ γρήγορο τερματισμό των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σε αυτά τα δημοσιεύματα αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, διαψεύδοντας τα με κατηγορηματικό τρόπο και επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στην Κρατική Ασφάλεια, θα ερευνηθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μία στρεβλή εικόνα και ανησυχία στους πολίτες. Οι τελευταίοι, όπως τόνιζαν εισαγγελικές πηγές, από τη μια ακούνε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να λαμβάνουν νέα αυστηρά μέτρα και τους γιατρούς να τους καλούν  να τα εφαρμόσουν και από την άλλη διαβάζουν στο διαδίκτυο ότι ήδη έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες εντός Απριλίου για να λήξουν αυτά τα μέτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και να διαταράσσεται η πίστη των πολιτών στην αναγκαιότητα των μέτρων και τη συνέχιση τους.


ΣΧΟΛΙΑ