Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ενώπιον των δικαστικών αρχών της Καλαμάτας αναμένεται να οδηγηθούν οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν για υπόθεση εμπρησμών και εκβιασμών στη Μεσσηνία.

Πρόκειται για έναν 52χρονο εν ενεργεία κοινοτάρχη, τον 44χρονο αδελφό του και έναν 66χρονο πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης. Σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί, κατά περίπτωση, κατηγορίες για εμπρησμό, εκβίαση και απόπειρα εκβίασης, καθώς και για διακεκριμένες φθορές και κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

1

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι κατηγορούμενοι ήταν υπεύθυνοι για τη διανομή του αρδευτικού νερού στην περιοχή και φέρονται να απαιτούσαν χρήματα από αγρότες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υδροδότηση των καλλιεργειών τους.

Κατά το κατηγορητήριο, όσοι παραγωγοί αρνούνταν να καταβάλουν τα ζητούμενα ποσά ή δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις τους δέχονταν απειλές και γίνονταν στόχοι εκδικητικών ενεργειών.

Οι τρεις συλληφθέντες φέρονται να έβαζαν φωτιά σε ελαιώνες και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με ορισμένες από τις πυρκαγιές να επεκτείνονται σε γειτονικές δασικές περιοχές. Τους αποδίδονται επίσης εμπρησμοί σε αποθήκες και αγροικίες, καθώς και κλοπές ή καταστροφές αγροτικού εξοπλισμού και γεωργικής παραγωγής.

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά τρεις δασικές και τέσσερις αγροτικές πυρκαγιές.

Έρευνα και για αγροτικές επιδοτήσεις

Οι Αρχές εξετάζουν παράλληλα το ενδεχόμενο η φερόμενη δράση τους να συνδέεται με την είσπραξη αγροτικών επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι κατηγορούμενοι φέρονται να πίεζαν αγρότες να τους παραχωρήσουν ή να τους εκμισθώσουν αγροτεμάχια. Στη συνέχεια, φέρεται να δήλωναν οι ίδιοι τις συγκεκριμένες εκτάσεις, προκειμένου να εισπράττουν τις αντίστοιχες οικονομικές ενισχύσεις.

Η έρευνα διήρκεσε περίπου δύο χρόνια και βασίστηκε σε καταθέσεις μαρτύρων, ευρήματα από τις πυρκαγιές και τις υπόλοιπες επιθέσεις, πληροφοριακό υλικό και τεχνική επιτήρηση των υπόπτων. Οι Αρχές προχώρησαν επίσης σε νόμιμη παρακολούθηση επικοινωνιών, προκειμένου να καταγράψουν τη φερόμενη δράση και τις επαφές των εμπλεκομένων.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας αγρότης, στον οποίο αποδίδονται αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης 

Χανιά: Ανετράπη ασθενοφόρο μετά από σφοδρή σύγκρουση – Νεκρός ο ασθενής, δύο τραυματίες

To MyStreet επεκτείνεται με θέσεις για ΑμεΑ και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Πειραιάς: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων – Στο 100% η πληρότητα των πλοίων