• Κοινωνία

    Μαίνονται φωτιές σε Φυλή, Καλάβρυτα και Αίγινα


    Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές σε Φυλή και Αίγινα, ενώ μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην περιοχή του Πεύκου Καλαβρύτων.

    Στην Αίγινα η πυρκαγιά εντοπίζεται σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κυψέλη, αρκετά κοντά σε σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

    Την ίδια ώρα μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη Φυλή κοντά στον ΧΥΤΑ, σε έκταση με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις. Στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που κατέφτασαν επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 26 άντρες της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, τρεις υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    Στα Καλάβρυτα, επιχειρούν σύμφωνα με το πληροφορίες του Πυροσβεστικού Σώματος 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων και 1 Ε/Π. Με άμεσες και συντονισμένες δράσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Καλαβρύτων, του Δασαρχείου και της Αστυνομίας, η πυρκαγιά περιορίστηκε πριν πάρει ανεξέλεγκτη πορεία . Στο σημείο βρίσκεται και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς.



    ΣΧΟΛΙΑ