• Κοινωνία

    Μαίνεται η φωτιά στη Μάνη – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες

    • NewsRoom


    Αδιάκοπα συνεχίζουν από νωρίς το πρωί την επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο στη Μάνη οι πυροσβεστικές δυνάμεις με κάθε επίγειο και εναέριο μέσο, καθώς μπορεί να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ανησυχούν ιδιαίτερα τους πυροσβέστες.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Από αέρος συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

    Πλέον, στόχος για τους πυροσβέστες είναι να περιοριστεί το μέτωπο και γι’ αυτό η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες έχει ενισχυθεί με επίγεια και εναέρια μέσα, αλλά και με δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφυγαν από την Αθήνα το μεσημέρι της Κυριακής, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

    Οι μετεωρολόγοι είχαν ενημερώσει τους πυροσβέστες για ενίσχυση των ανέμων μετά τις 11.30, ενώ αναμένονται ισχυροί άνεμοι έως τις 15.00. Μέχρι πριν από λίγη ώρα, η ισχύς των βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή (2 με 3 μποφόρ) και ήταν βοηθητική των προσπαθειών κατάσβεσης.

    Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν προληπτικά συνολικά πέντε οικισμοί (Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι) ενώ το βράδυ εστάλη και μήνυμα από το 112 προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε επιφυλακή.



    ΣΧΟΛΙΑ