• Κοινωνία

    «Μεγάλος Περίπατος»: Αποδεκτή τροπολογία Αμυρά, λύση στο «πρόβλημα» που προκάλεσε το ΣτΕ

    • NewsRoom

    Γιώργος Αμυράς


    Αποδεκτή έγινε η νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε με βουλευτική τροπολογία ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να συνεχιστεί η παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων για τον «Μεγάλο Περίπατο», δίνοντας λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει άκυρη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα κυκλοφοριακά μέτρα που ελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού.

    Καθώς η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε την ουσία του έργου και της παρέμβασης, αλλά μόνο το είδος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στο οποίο είχαν συμπεριληφθεί οι ρυθμίσεις για την πιλοτική λειτουργία του «Μεγάλου Περίπατου», η κυβέρνηση είχε την δυνατότητα να καταθέσει άμεσα νέα ρύθμιση για τη συνέχεια της παρέμβασης.

    Έτσι, σύμφωνα με την τροπολογία που εισηγήθηκε ο κ. Αμυράς «καθίσταται αναγκαία η παράταση της εφαρμογής των προβλεπόμενων στην παρ. 7 του άρ. 65 του ν. 4688/2020 μέτρων και ιδίως της δημιουργίας προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινής δημιουργίας περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα χιλιόμετρα».

    Σύμφωνα, δε, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση οι αποφάσεις θα ισχύουν μέχρι την 28.02. 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ