• Κοινωνία

    Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη: Μάχη για να μη φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια-Καταγγελίες για εμπρησμό

    • NewsRoom
    Πυροσβέστης επιχειρεί με μάνικα να σβήσει τις φλόγες σε δασική πυρκαγιά

    (Φωτογραφία αρχείου)


    Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή – σύμφωνα με την Πυροσβεστική – από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 2:30 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής και αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια.

    Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα μετέβη στο μέτωπο της φωτιάς ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

    Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώνεται συνεχώς από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου για την ακριβή κατάσταση του πύρινου μετώπου.

    Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

    Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανή η εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος από τις μοναχές.

    Το μέτωπο κατευθύνεται προς το ανατολικό μέρος του Πεντελικού Όρους. Νωρίτερα χτύπησαν οι καμπάνες στις Εκκλησίες στην Αγία Μαρίνα και στο Νέο Βουτζά.

    Στο σημείο επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.

    Σε λίγα λεπτά αναμένεται να συνδράμουν επίσης εναέρια μέσα: ειδικότερα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο.

    Γ.Πατούλης: «Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό»

    «Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε, πριν από λίγο στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύουν αυτή την ώρα κατοικίες.

    «Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε ο κ.Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

    Δήμαρχος Νέας Μάκρης: Υπάρχουν βασικές υποψίες για εμπρησμό

    «Υπάρχουν βασικές υποψίες για εμπρησμό», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο.

    «Και αυτό γιατί υπήρξαν δύο μέτωπα. Το ένα ήταν στα 50 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή στο Λιβίσι και το δεύτερο μέτωπο στα 500 μέτρα, δεν ήταν τυχαίο το περιστατικό», είπε ακόμη ο κ. Τσίρκας.



    ΣΧΟΛΙΑ