• Κοινωνία

    Με το δεξί η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ, διέλυσε το Μαυροβούνιο με 85-60

    • NewsRoom


    Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τους επίσημους αγώνες του φετινού παγκόσμιου κυπέλλου μπάσκετ στην Κίνα η Εθνική Ελλάδος η οποία νίκησε με άνετο τρόπο την ομάδα του Μαυροβουνίου με σκορ 85-60.

    Μάλιστα, η Εθνική Ελλάδας κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να σημειώσει 42 πόντους, περιορίζοντας την αντίπαλη ομάδα στους 16, κάτι που της επέτρεψε να κάνει συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο για τα επόμενα παιχνίδια.

    Το πρώτο 10λεπτο είχε κλείσει με σκορ 17-9, ενώ στο δεύτερο, παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα, κατάφερε να δεχθεί μόλις 7 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαυροβουνίου προσπάθησε να αντιδράσει, με την Ελλάδα να ρίχνει σχετικά τον ρυθμό της. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 63-38, ενώ ο αγώνας έκλεισε στο 85-60.

    Πρώτος σκόρερ για την Εθνική ομάδα ήταν ο Πρίντεζης, με 16 πόντους, ενώ τρεις ακόμα είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Παπαγιάννης 15, Μπουρούσης 12, Γιάννης Αντετοκούνμπο 10).

    Οι Βούτσεβιτς και Πόποβιτς με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι του Μαυροβουνίου.

    Επόμενος αντίπαλο της Ελλάδας είναι η Βραζιλία την Τρίτη (3/9, 15:00), ενώ το Μαυροβούνιο αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία που ηττήθηκε από τη Βραζιλία στην πρεμιέρα στις 11:00 την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.



    ΣΧΟΛΙΑ