• Κοινωνία

    Μακελειό στην Καλιφόρνια: Μαρτυρίες και βίντεο σοκ από τη στιγμή των πυροβολισμών

    • NewsRoom
    πυροβολισμοι καλιφορνια φετσιβαλ


    Τι αναφέρουν μάρτυρες που έζησαν τους πυροβολισμούς στο Γκιλρόι της Καλιφόρνια

    Θλίψη και θυμό έχει προκαλέσει για ακόμα μία φορά στις ΗΠΑ το νεώτερο μακελειό που σημειώθηκε σε φεστιβάλ σκόρδου στο Γκιλρόι της Καλιφόρνια, τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος), με τραγικό απολογισμό, μέχρι στιγμής, 4 νεκρούς, ανάμεσά τους και ο δράστης, αλλά και πολλούς τραυματίες.

    Ανάμεσα στα θύματα έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται ένα 6χρονο αγοράκι, ενώ οι γονείς του βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες.

    Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει βίντεο από την στιγμή που ο ένοπλος ανοίγει πυρ και τρομοκρατεί τους χιλιάδες παρευρισκομένους, οι οποίοι μέχρι και εκείνη τη στιγμή απολάμβαναν αμέριμνοι το φεστιβάλ.

    Σοκ προκαλούν και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τον τρόμο και τον πανικό που σημειώθηκε στην περιοχή του Γκιλρόι, περίπου 48 χλμ. νότια της πόλης Σαν Χοσέ.

    Στο άκουσμα του πρώτου πυροβολισμού, ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος μακριά από τον χώρο προκειμένου να γλιτώσει.

    Ένας από τους παρευρισκομένους είχε την ψυχραιμία να τραβήξει βίντεο την ώρα που ακούγονται οι πυροβολισμοί ενώ έτρεχε να σωθεί.

    Άλλος μάρτυρας ανέφερε πως ακούστηκε ένα ημι-αυτόματο όπλο και ο κόσμος μόλις συνειδητοποίησε τι συμβαίνει, άρχισε να ψάχνει τα παιδιά του, καθώς ήταν διάσπαρτα στον χώρο του φεστιβάλ.

    «Ακούστηκε σαν ημι-αυτόματο όπλο. Είδαμε παιδιά στο έδαφος και κόσμος άρχισε να ψάχνει τα παιδιά του μόλις άρχισαν οι πυροβολισμοί», ανέφερε ο μάρτυρας.

    Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, μάρτυρας ανέφερε πως ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν βροχή οι σφαίρες και μικρά παιδιά χτυπήθηκαν από αυτές.

    «Ήμουν σε καντίνα να πάρω καλαμπόκι. Ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί αρχικά και αμέσως ξεκίνησε η συναυλία, οπότε πίστεψα πως ήταν απλά κάτι που είχε να κάνει με την εισαγωγή.

    Ξαφνικά όμως άρχισαν οι πυροβολισμοί να πέφτουν βροχή. Είδα ξαφνικά να πέφτουν κάτω άνθρωποι, μεταξύ αυτών παιδιά. Άρχισα να πηδάω πάνω από τραπέζια για να φύγω.

    Μια σφαίρα πέρασε ξυστά από μένα και χτύπησε έναν φίλο μου χαμηλά στο πόδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

    Μέχρι στιγμής νεκρός έχει πέσει από τα πυρά της αστυνομίας έχει πέσει ένας άνδρας, που θεωρείται ότι είναι ο δράστης.

    Ταυτόχρονα, γίνονται αναφορές για δεύτερο πιθανό ύποπτο, ο ρόλος του οποίου δεν έχει γίνει ξεκάθαρος από τις Αρχές, ενώ μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης.



    ΣΧΟΛΙΑ