• Κοινωνία

    Μακελάρης Οχάιο: Είχε συντάξει «λίστα θανάτου» με άτομα που ήθελε να σκοτώσει

    • NewsRoom

    O 24χρονος Κόνορ Μπετς


    Λίστα με ονόματα συμμαθητών του που ήθελε «να βιάσει, σκοτώσει και θα γδάρει», φέρεται να είχε συντάξει ο 24χρονος Κόνορ Μπετς, που σκότωσε εννέα ανθρώπους στο Ντέιτον του Οχάιο.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Post, ο 24χρονος μακελάρης, είχε καταγράψει τη λίστα με τα ονόματα σε ένα τετράδιο αλλά και στις τουαλέτες του Λυκείου στο οποίο φοιτούσε. Το τετράδιο είχε πέσει στα χέρια των καθηγητών και αποφασίστηκε να αποβληθεί από το σχολείο.

    Ωστόσο, ο 24χρονος είχε γράψει ένα απολογητικό γράμμα προς τους συμμαθητές που είχε στοχοποιήσει και του επετράπη να επιστρέψει στο σχολείο. Την αποβολή επιβεβαίωσε ο πρώην διευθυντής του σχολείου αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για όσα έγιναν τότε.

    Την ύπαρξη της λίστας θανάτου από τον μακελάρη του Οχάιο επιβεβαίωσε και πρώην συμμαθητής του δράστη, που μίλησε στη Dayton 24/7 υπό τον όρο της ανωνυμίας. Συμμαθήτρια του Μπετς, επίσης υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε πως όταν άκουσε για την επίθεση στο Οχάιο σκέφτηκε πως δράστης ήταν ο 24χρονος μόνο και μόνο ενθυμούμενη αυτή τη λίστα. «Ξέρω πως είχε φτιάξει τη λίστα. Είχε σχέδιο να ανοίξει πυρ στο σχολείο», είπε.

    Ακόμα μία συμμαθήτρια του Μπετς μίλησε για βίαιες φαντασιώσεις του: Ο 24χρονος ήθελε να τη δέσει και να της κόψει το λαιμό! Μάλιστα, ο ίδιος είχε πει στην συμμαθήτριά του πως είχε τρομάξει από αυτή τη φαντασίωση.

    «Ήξερε πως δεν είναι νορμάλ. Είχαμε μιλήσει πολύ για το γεγονός πως έπρεπε να ζητήσει βοήθεια», είπε. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, είχε πάει με τους γονείς της στην αστυνομία και το είχε καταθέσει αλλά ένιωσε πως δεν την πήραν στα σοβαρά, παρά το γεγονός πως το όνομά της ήταν στη λίστα του 24χρονου.

    Σύμφωνα με συμμαθητές του, ο Μπετς ήταν θύμα bullying στο σχολείο αλλά έδειχνε καλύτερα αφού ζήτησε βοήθεια.

    Άλλος συμμαθητής του, ο Ντεμόι Χάουγελ, τον περιγράφει στη Daily News ως έναν έφηβο με «σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ», που «αστειευόταν με το θάνατο» και «φορούσε πάντα μαύρα. Θυμάμαι να αισθάνομαι μια σκοτεινή ενέργεια γύρω του».

    «Είχε γίνει ένας αποκλεισμός στο σχολείο γιατί είχε γράψει κάτι στις τουαλέτες. Από τότε εξαφανίστηκε. Δεν τον θυμάμαι στην αποφοίτηση», είπε.

    Κατά τον ίδιο, η επίθεση στο Οχάιο δεν ήταν έγκλημα μίσους (όπως εκείνο στο Τέξας λίγες ώρες νωρίτερα). «Ήταν περισσότερο ένα έγκλημα «σας μισώ όλους». Ειλικρινά, νιώθω πιο άνετα γνωρίζοντας πως έχει πεθάνει».



    ΣΧΟΛΙΑ