• Κοινωνία

    Μαϊμουδόσκονη: Το επικίνδυνο ναρκωτικό που μετατρέπει τους χρήστες σε «υπερήρωες»

    • NewsRoom


    Το νέο ναρκωτικό που κυκλοφορεί στις πιάτσες των ναρκομανών ονομάζεται μαϊμουδόσκονη, στοιχίζει λιγότερο από 10 δολάρια η δόση και προκαλεί τόσο δυνατές παραισθήσεις που κάνει τους χρήστες να νομίζουν ότι δεν έχουν αίσθηση του πόνου και είναι «υπερήρωες». Έχουν καταγραφεί χρήστες να πέφτουν από ταράτσες πολυκατοικιών και να σκοτώνονται.

    Το ναρκωτικό αυτό είχε εμφανιστεί ξανά τη δεκαετία του 1980, αλλά τότε οι αρχές κατάφεραν τεράστιο πλήγμα στους διακινητές και έλεγξαν τις ποσότητες στην αγορά. Επανεμφανίστηκε το 2012, στο Μαϊάμι, όταν εμφανίστηκε το φαινόμενο των δολοφονιών αστέγων, με φρικτό τρόπο, αφού χρήστες έτρωγαν το πρόσωπο των αστέγων εν ζωή.

    Το ναρκωτικό μπορεί να εμποδίσει τους χρήστες από το να αισθάνονται πόνο και τους προκαλεί ψευδαισθήσεις καθιστώντας τους εξαιρετικά απρόβλεπτους. Αυτό που το ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι ότι οι παρενέργειες μπορεί να διαρκέσουν για μέρες. Η αστυνομία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει περιπτώσεις όπου άτομα έχουν πηδήξει από κτίρια ή έχουν διακόψει την κυκλοφορία οχημάτων σε δρόμους.

    Δείτε τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει η βρετανική αστυνομία για το ναρκωτικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο καθηγητής που ασελγούσε σε μαθήτριές του στα Χανιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύλληψη διαρρήκτη στην Καλλιθέα



    ΣΧΟΛΙΑ