• Κοινωνία

    Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη φωτιά της Κερατέας – Η κατάσταση στην πυρκαγιά στα Βίλια

    • NewsRoom
    Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη φωτιά της Κερατέας - Η κατάσταση στην πυρκαγιά στα Βίλια


    Συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με τις δύο πυρκαγιές στα Βίλια και την Κερατέα.

    Στα Βίλια η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη, χωρίς ενιαίο μέτωπο αλλά με πολλές ενεργές εστίες σε παρθένο πευκοδάσος σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, ενώ ανησυχία προκαλούν και οι  αναζωπυρώσεις . Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις νερού. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη Δευτέρα, ωστόσο χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Συνολικά επιχειρούν περιοδικά 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» και το Beriev-200. Ωστόσο οι εστίες φωτιές καίνε σε πυκνό δάσος και απρόσιτες περιοχές,  χωρίς δρόμους για να μπορέσουν να πλησιάσουν τις εστίες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε όλη την περιοχή. Το θετικό είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν φύσηξαν ισχυροί άνεμοι και έτσι τα εναέρια μέσα κατάφερναν να ανακόπτουν την επέκταση των εστιών.

    Πολύ καλύτερη κατάσταση  επικρατεί στην φωτιά στην περιοχή της Λαυρεωτικής, όπου η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Η φωτιά είναι ουσιαστικά οριοθετημένη, αλλά καταγράφονται αναζωπυρώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Νωρίτερα, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του οικισμού Συντερίνα, σήμανε συναγερμό, αλλά αντιμετωπίστηκε από τα εναέρια μέσα, ενώ έκαναν ρίψεις και τα δύο «Ιλιούσιν» που ήταν ήδη στον αέρα και ήδη η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της.

    Διαβάστε επίσης

    Σκρέκας: Προχωρούν οι ενέργειες για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών στη Βόρεια Εύβοια
    Καραμανλής: 1.800 αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές – Πόσα είναι τα κατεδαφιστέα
    Ενεργοποιείται η πλατφόρμα στήριξης arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους – Ολοκληρώθηκαν οι καταγραφές



    ΣΧΟΛΙΑ