• Κοινωνία

    Λόφος Στρέφη: Σε 19 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ για λεκτική επίθεση σε τοπογράφους

    • NewsRoom

    Δυνάμεις της αστυνομίας μπροστά από την περίφραξη στην πλατεία Εξαρχείων στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού μετρό στην πλατεία, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/


    Σε 19 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία σήμερα το πρωί στο Λόφο του Στρέφη, για λεκτική επίθεση σε συνεργείο τοπογράφων που είχε μεταβεί στο σημείο για μετρήσεις, στο πλαίσιο της ανάπλασης του λόφου.

    Η ανάπλαση έχει ανατεθεί από τον δήμο σε εταιρεία και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συνεργείο είχε πάει εκεί από το πρωί, ενώ υπήρχε και μία διμοιρία ΜΑΤ για την προστασία του.

    Τα άτομα που απευθύνθηκαν στους τοπογράφους, φέρεται να αντιδρούν στην όλη διαδικασία, και επιχείρησαν να εμποδίσουν το συνεργείο. Κάποιοι εξ αυτών, προέβησαν σε λεκτική επίθεση προς τους τοπογράφους.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να προχωρήσουν και προσήγαγαν 19 από τους συγκεντρωθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στον Λόφο του Στρέφη βρέθηκαν μηχανικοί της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπλαση, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία.

    Στην περίμετρο του Λόφου είχε αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη, καθώς υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι αντιδρούν, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν είχαν ενημερωθεί για τα σχέδια της εταιρείας και θεωρούν πως θα ιδιωτικοποιηθεί ακόμη ένας χώρος πρασίνου και με την ανάπλαση θα αλλάξει τελείως το ύφος της περιοχής των Εξαρχείων.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά τώρα στη Σπιάντζα Ηλείας



    ΣΧΟΛΙΑ