ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα τουρκικά σκάφη κινήθηκαν αποκλειστικά σε διεθνή ύδατα και ουδέποτε εισήλθαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, για το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης με τουρκικά αλιευτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Θάσου
Τα στοιχεία αυτά αντλήθηκαν από το σύστημα «Integrated Maritime Services» (Ολοκληρωμένες Θαλάσσιες Υπηρεσίες) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου Αλιείας (EFCA IMS). Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επισυνάπτεται σχετικός χάρτης με την αποτύπωση των κινήσεων των τουρκικών αλιευτικών τις βραδινές ώρες της 2ας Σεπτεμβρίου 2025.
Σε διεθνή ύδατα το επεισόδιο με τους Τούρκους ψαράδες στο Θρακικό Πέλαγος – Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος
«Με αφορμή δημοσιεύματα περί δραστηριοποίησης τουρκικών αλιευτικών σκαφών, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Θάσου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας τα τούρκικα σκάφη παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια δραστηριοποίησης τους σε διεθνή ύδατα και ουδέποτε εισήλθαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Τα στοιχεία έχουν αντληθεί από το σύστημα “Integrated Maritime Services” (Ολοκληρωμένες Θαλάσσιες Υπηρεσίες) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου Αλιείας (EFCA IMS). (Επισυνάπτεται σχετικός χάρτης με αποτύπωση των κινήσεων τουρκικών αλιευτικών σκαφών τις βραδινές ώρες της 2ας-09-2025)
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τρία Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ 614, ΠΠΛΣ 920 και ΠΛΣ 1105) που κατέφθασαν στη περιοχή και παρέμειναν εντός Ε.Χ.Υ.. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και διενεργείται προανάκριση.»
Διαβάστε επίσης
ΔΣΑ: Αποφάσισε την αποχή των μελών του από την πρώτη μέρα του δικαστικού έτους
Βόμβα Βουρλιώτη: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των μελών της «μαφίας της Κρήτης»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Μπέτσης: Ποινική δίωξη για τον πρόεδρο του Ατρομήτου για τις κροτίδες και τις φωτοβολίδες
- Μεγάλη εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες μετά το 24ωρο του τρόμου – Τι φοβούνται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού
- Άκης Σκέρτσος: Το Μνημείο ως πεδίο ενός κοινού μέλλοντος
- Μητσοτάκης: Συνεργασία μεσογειακών χωρών και σχήμα 5Χ5 στην ατζέντα του για τη σύνοδο MED9 στην Σλοβενία
