• Κοινωνία

    Λιμενικό: Έξι τουρκικές απόπειρες προώθησης λέμβου με αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων

    • NewsRoom
    Τουρκικό λιμενικό σκάφος

    Τουρκικό λιμενικό σκάφος


    Έξι περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών σημειώθηκαν από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

    Πρόκειται για νέα ανακοίνωση αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο καθώς το πρωί της Παρασκευής είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεo ντοκουμέντο στο οποίο απεικονίζεται μία τουρκική ακταιωρός να παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού στα ανοιχτά της Λέσβου.

    Όπως σημειώνει, και στις έξι αυτές περιπτώσεις Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο πεδίο και παρακολουθούσαν στενά τα περιστατικά.

    Καμία από τις λέμβους αυτές δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να τις ωθήσουν εντός αυτών, συμπληρώνει το Λιμενικό, που κάνει λόγο και για περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τουρκική ακταιωρό. Σε όλες τις περιπτώσεις όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς.

    Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή δηλώνει πως «λαμβάνει σταθερά όλα τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Συνάμα, επιτηρεί αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα».



    ΣΧΟΛΙΑ