• Κοινωνία

    Λιμενικό: Διασώσεις δεκάδων μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο

    • NewsRoom
    Σκάφος του Λιμενικού

    Σκάφος του Λιμενικού


    Στη διάσωση μεταναστών που εντοπίστηκαν να πλέουν ανοιχτά της Λέσβου και της Σάμου προχώρησαν τις πρωινές ώρες  οι δυνάμεις του λιμενικού.

    Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΑΡΤΙ” κόλπου Γέρας ν. Λέσβου πνευστή ακυβέρνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

    Στη θέα του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι επιβαίνοντες προέβησαν σε ρίψη του εξωλέμβιου κινητήρα στα θάλασσα καθώς και στην καταστροφή των αεροθαλάμων της.

    Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 41 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

    Νωρίτερα, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια βορειοδυτικά ν. Σάμου.

    Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και Περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

    Στην ανωτέρω περιοχή εντοπίστηκε από Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, μία (01) ακυβέρνητη λέμβος με δέκα επτά (17) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

    Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 17 συνολικά ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Καρλόβασι ν. Σάμου και στη συνέχεια οι 16 εκ των ανωτέρω στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Σάμου, ενώ μία γυναίκα, η οποία έχρηζε ιατρικής περίθαλψης, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

    Προανάκριση και σε αυτή την περίπτωση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Αλεξανδρούπολης: Προειδοποίηση μέσω 112 στους κατοίκους της πόλης για τους πυκνούς καπνούς

    ΟΗΕ: Καταδικάζει την ρωσική επίθεση στην κεντρική πλατεία της Τσερνίχιβ

    Ρωσία και Κίνα ολοκλήρωσαν τα κοινά ναυτικά γυμνάσια στον Ειρηνικό



    ΣΧΟΛΙΑ