• Κοινωνία

    Λιγνάδης: Διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του – «Θέλει να τρομοκρατήσει την ανακρίτρια», λέει το δικαστικό συμβούλιο

    Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς


    Στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε το δικαστικό συμβούλιο.

    Στόχος η ανάκτηση και ο εντοπισμός κάθε επικοινωνίας του προφυλακισμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων σκηνοθέτη, τα οποία ενδέχεται να εισφέρουν νέα στοιχεία στην καταγγελλόμενη μεθοδολογία του για γνωριμίες μέσω Facebook και επίδειξη πορνογραφικού υλικού σε υποψήφια θύματα του.

    Η άρση του απορρήτου αφορά το κινητό τηλέφωνο του σκηνοθέτη-ηθοποιού και όσα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στις 2 έρευνες στο σπίτι και την ταράτσα του σπιτιού του: έναν ασημί φορητό υπολογιστή, έναν σκληρό δίσκο, κάρτες και στικάκια.

    Με το βούλευμα που εκδόθηκε στις 2 Απριλίου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δίνει εντολή και για το «σπάσιμο» του Cloud, του διαδικτυακού αποθηκευτικού χώρου που μόλις πριν από λίγους μήνες, με γνωμοδότηση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, βγήκε από το «απυρόβλητο» της προστασίας που παρέχουν τα «σύννεφα».

    Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό των δικαστών, στόχος είναι να ανακτηθούν και να αναλυθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν sms, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες, φωτογραφίες, email και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Την ίδια ώρα, «φωτιά» για τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια είναι και το χθεσινό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας της υπόθεσης.

    Στο σκεπτικό τους οι δικαστές ευθέως κάνουν λόγο για προσπάθεια του Λιγνάδη να χειραγωγήσει την ανάκριση αλλά και να τρομοκρατήσει την ανακρίτρια ώστε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα αναφέρεται:

    «Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης. Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Αρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν.»

    Με αυτή την αυστηρή διατύπωση στο σκεπτικό τους, οι δικαστές απέρριψαν τις αιτιάσεις του σκηνοθέτη ότι η ανακρίτρια συνεργάζεται με καταγγέλλοντες για να αλλάξουν τις ψευδείς, όπως τις χαρακτηρίζει, καταθέσεις τους ώστε να μην καταρρεύσει το κατηγορητήριο.



    ΣΧΟΛΙΑ