• Κοινωνία

    Αίτημα για πλήρη καταγραφή στρατιωτικού εξοπλισμού μετά το επεισόδιο στην Λέρο

    • NewsRoom


    Τον κώδωνα του αυξημένου κινδύνου φαίνεται πως έκρουσε το επεισόδιο στη Λέρο με την «εξαφάνιση» πολεμικού υλικού, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από την ΕΛ.ΑΣ να πραγματοποιηθεί πλήρης απογραφή οπλισμού και οχημάτων.

    Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στις 12 Σεπτεμβρίου συντάχθηκε ένα σχετικό έγγραφο, που ζητούσε, μεταξύ άλλων, «να ελεγχθούν ανά υπηρεσία τα χρεωμένα οχήματα, όπλα πυρομαχικά, ασυρμάτους, λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές, ένσημα δημοσίου, διαχείριση e-παραβόλου, ως προς την ταύτιση χρεωμένων κι υπαρχόντων, τον ισολογισμό ταμειακών διαθέσιμων και αποδείξεων καθώς και παραστατικά πληρωμένων δαπανών» με προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

    Φαίνεται πως η απώλεια πολεμικού υλικού στη Λέρο θορύβησε ιδιαίτερα τις ελληνικές Αρχές, που επιθυμούν τώρα να έχουν πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες στο Πολεμικό Ναυτικό για τον εντοπισμό του πολεμικού υλικού που χάθηκε, αλλά και για την εύρεση των ενόχων της κλοπής, με στόχο να εξιχνιασθεί πλήρως η υπόθεση.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου, «οι έρευνες εντείνονται, προφανώς οδηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις». Ο υπουργός επανέλαβε, επιπλέον, την βεβαιότητα ότι η υπόθεση φτάνει σταδιακά προς την εξιχνίασή της.

    Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο επίκεντρο των ερευνών που πραγματοποιούν οι Αρχές, βρίσκονται τρία άτομα, σε βάρος των οποίων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση. Μάλιστα, ένας εν ενεργεία υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ ο ίδιος υπηρετεί πλέον σε άλλη μονάδα, εκτός της Λέρου και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.



    ΣΧΟΛΙΑ