ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλη πυρκαγιά, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ξέσπασε το Σάββατο 21/6 σε ημιορεινή περιοχή έξω από τον οικισμό Κοκκίνα, κοντά στα διοικητικά όρια των νομών Μαγνησίας και Λάρισας.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα thenewspaper.gr, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 13:30 και καίει έκταση με ξηρά χόρτα και πουρνάρια, προκαλώντας κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής. Στο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με πέντε οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ Βόλου, ενισχυμένες από δυνάμεις της Π.Υ. Βόλου και του Κλιμακίου Φαρσάλων.
Στο σημείο βρίσκονται 52 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο, αλλά και υδροφόρες των ΟΤΑ. Νωρίτερα συνέδραμαν και τρία αεροσκάφη.
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικά την επιχείρηση κατάσβεσης.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η κατάσταση παραμένει δυναμική και απρόβλεπτη.
Διαβάστε επίσης:
Κιλελέρ: Εντοπίστηκε νεκρός άντρας αγνώστων στοιχείων κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς
Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Ηράκλειο: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση (upd)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι νέες τιμές στόχοι και οι συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες
- Ιράν: Μη ρεαλιστικές οι ευρωπαϊκές προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γενεύη
- Κέλογκ: Συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ με Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκσένκο
- Αραγτσί: Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ ενώ βομβαρδιζόμαστε – Θα δεχτούμε λύση σαν του 2015
