ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πρόθεση της για επίσπευση των ερευνών για όσους πολιτικούς αρθεί η ασυλία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δήλωσε στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι. Στη συνάντηση τους κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, ο υπουργός την ενημέρωσε με τη σειρά του ότι θα υπάρξει σύντομα νομοθετική ρύθμιση ώστε υποθέσεις με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα να διερευνώνται και να εκδικάζονται σε σύντομους χρόνους.
Η κυρία Κοβέσι που επισκέπτεται τη χώρα μας για να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Δελφων, επανέφερε στον υπουργό Δικαιοσύνης θέματα ενίσχυσης του ελληνικού κλιμακίου, τα οποία είχε θέσει και στην προηγούμενη συνάντηση τους το φθινόπωρο. Ο υπουργός την ενημέρωσε ότι ήδη έχει ικανοποιήσει την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων εισαγγελέων από 10 σε 13.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κοβέσι επανέλαβε τη θέση της ότι η ανανέωση της θητείας των εισαγγελέων που υπηρετούν στο ελληνικό κλιμάκιο (Πόπη Παπανδρέου Χαρίκλεια Θάνου και Διονύσης Μουζάκης) ανήκει στη δική της αρμοδιότητα. Φέρεται μάλιστα να ρώτησε τον υπουργό ποτέ θα συνεδριάσει το ΑΔΣ του Αρείου Πάγου. Ο κ. Φλωρίδης σχολίασε ότι
ότι ο Άρειος Πάγος είναι ο αρμόδιος και θα αποφασίσει κατά την κρίση του.
Η Λάουρα Κοβέσι η θητεία της οποίας λήγει στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε λίγους μήνες, θα μιλήσει αύριο στο 11ο Φόρουμ των Δελφών και κατά την άφιξη της στο υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε στους δημοσιογράφους:
“Ευχαριστώ που ήρθατε, θα συναντηθώ με τρεις υπουργούς . Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Οικονομικών. Όπως είπα και την προηγούμενη φορά έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις. Ήρθαμε να δούμε ποια είναι η κατάσταση. Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις μας αλλά αύριο θα μπορώ να πω περισσότερα.”
Δείτε το βίντεο
Διαβάστε επίσης
Η… Μεγάλη Τετάρτη της κυβέρνησης: Αναταράξεις για τις άρσεις ασυλίας και η Λάουρα Κοβέσι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Μυλωνάκης: Παραμένει στην ΜΕΘ για 8η ημέρα μετά το εγκεφαλικό
- Η SWOT Hospitality αναλαμβάνει τη διαχείριση του VIONE Paros
- VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας
- Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean): Θα μας κοστίσει 100 εκατ. ευρώ η αύξηση της τιμής των καυσίμων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.