• Κοινωνία

    Λ. Συγγρού: Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος

    • NewsRoom


    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Συγγρού και στον Κηφισό, από το ύψος του Φαληρικού Δέλτα, στο πλαίσιο αναβάθμισης του οδοστρώματος στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής.

    Οι εργασίες, λαμβάνουν χώρα, με εντατικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα μέσα στον μήνα Αύγουστο, κατά τον οποίο παρατηρείται μεγάλη μείωση της κυκλοφορίας, λόγω αποχώρησης των πολιτών από το κλεινόν άστυ για τις καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές.

    Με αυτή την ενέργεια, προβλέπεται πως το έργο θα έχει υλοποιηθεί γρηγορότερα του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, έτσι ώστε, η κεντρικότερη λεωφόρος της Αθήνας να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 10 Αυγούστου.

    Για τον σκοπό αυτόν, εκτελούνται ταυτόχρονα οι εργασίες, τόσο στο ανοδικό όσο και στο καθοδικό ρεύμα.

    Οι παρεμβάσεις εκτελούνται κατά τις νυχτερινές ώρες, από τις 21:00 μέχρι τις 06:00.

    Η Περιφέρεια εφιστά την προσοχή των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς το οδόστρωμα είναι υπό κατασκευή και δεν υπάρχουν ακόμη διαγραμμίσεις και συστήνει χαμηλές ταχύτητες και όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές λωρίδας.

    Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που έγινε ολική συντήρηση της Συγγρού ήταν το 1975.

    Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

    «Με στρατηγικό σχέδιο, συμβάλλουμε στην υλοποίηση παρεμβάσεων που δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες. Η Λ. Συγγρού γίνεται ασφαλέστερη και πιο προσβάσιμη στους πολίτες».

    Και επισήμανε:

    «Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα, αλλά και η πρώτη Διοίκηση αντίστοιχα, που ανέδειξε την ανάγκη για μια βιώσιμη κυκλοφορία, για δρόμους λειτουργικούς, προσβάσιμους και κυρίως ασφαλείς για τους χρήστες του οδικού δικτύου».

    Διαβάστε επίσης:

    Βρούτσης: Δρομολογούμε τη μόνιμη φιλοξενία των εθνικών ομάδων στο ΟΑΚΑ

    ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο Αυγούστου σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

    Ταχιάος: Αρχές του 2027 θα λειτουργήσει ο νέος διεθνής αερολιμένας Καστελλίου



    ΣΧΟΛΙΑ