Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε φορολογικές απάτες με επιστροφή ΦΠΑ μέσω εικονικών εταιριών.

Ειδικότερα, χθες στα δικαστήρια και στο ανακριτικό γραφείο οδηγήθηκαν για απολογίες οι τελευταίοι οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που διέπραττε φορολογικές απάτες με επιστροφή ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος. Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οποιαδήποτε εμπλοκή τους στο κύκλωμα.

1

Από αυτούς οι τέσσερις προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε και καταβολή χρηματικής εγγύησης 2 χιλιάδων ευρώ.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή αποτελούν τη δεύτερη ομάδα των κατηγορουμένων που οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη ομάδα με τους εννέα κατηγορούμενους οι οποίοι απολογήθηκαν το περασμένο Σάββατο, προφυλακίστηκαν πέντε. Ανάμεσα τους είναι και ο πρόεδρος ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας των δυτικών προαστίων, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Παραμένει εξαφανισμένος ο δράστης – Τα σενάρια για οικονομικές ή προσωπικές διαφορές που όπλισε το χέρι του

Σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα οι 27 Έλληνες του στολίσκου για τη Γάζα με ειδική πτήση

Καιρός: Επιστρέφει η κακοκαιρία – Πού αναμένονται βροχές