• Κοινωνία

    Κτηνωδία στο Έσσεξ: Σοκαριστικά τα νέα ευρήματα με ματωμένα ίχνη- Το τελευταίο μήνυμα ενός θύματος


    Φρίκη προκαλεί κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως, σχετικά με την υπόθεση ανακάλυψης των 39 άψυχων σωμάτων σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσσεξ.

    Καθώς οι έρευνες προχωρούν, τα ευρήματα της αστυνομίας προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη, οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας εντόπισαν στις πόρτες, αλλά και σε άλλες εσωτερικές επιφάνειες του φορτηγού αποτυπώματα με αίμα, όπως μεταδίδει η Mirror.

    Το στοιχείο αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για τις έρευνες καθώς, αν επαληθευτεί επίσημα, αποκαλύπτει τη φρίκη που έζησαν οι 39 άνθρωποι τις τελευταίες τους στιγμές, προσπαθώντας να απεγκλωβιστούν, για να επιβιώσουν. Δείχνει, συγκεκριμένα, ότι κάποιοι από τους 39 ανθρώπους προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ανοίξουν την πόρτα, ενώ το οξυγόνο τους τελείωνε.

    Μια ακόμη πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, επιπλέον, είναι ότι τα 39 άψυχα σώματα, 6 από τα οποία προέκυψε τελικά ότι ανήκουν σε ανθρώπους βιετναμέζικης καταγωγής, βρέθηκαν γυμνά ή με ελάχιστα ρούχα πάνω τους.

    Τα ίχνη από ματωμένα αποτυπώματα, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, που μεταδίδει η Mirror, φαίνεται να ήταν από τα πρώτα στοιχεία που εντόπισαν οι Αρχές, τις πρώτες κιόλας στιγμές, που αντίκρισαν το σοκαριστικό περιεχόμενο του φορτηγού, έπειτα από τηλεφώνημα στις Αρχές του οδηγού, Μο Ρόμπινσον.

    «Όταν άνοιξε η πόρτα του κοντέινερ, σοκαρίστηκαν στο θέαμα δεκάδων πτωμάτων στοιβαγμένων το ένα πάνω στο άλλο. Υπήρχαν ματωμένα ίχνη από παλάμες σε όλη την πόρτα του φορτηγού, όπου πρέπει να χτυπούσαν ζητώντας βοήθεια», ανέφερε η πηγή της βρετανικής εφημερίδας.

    Υπενθυμίζεται ότι, έως αυτή την ώρα, οι βρετανικές αρχές έχουν συλλάβει 4 υπόπτους για την υπόθεση με το φορτηγό του θανάτου στο Εσσεξ. Ο τέταρτος που συνελήφθη ήταν ένας 48χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, με την υποψία της συνωμοσίας για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

    Επίσης, η αστυνομία έχει συλλάβει ένα ζευγάρι, που θεωρείται ότι ήταν οι τελευταίοι γνωστοί ιδιοκτήτες του φορτηγού του θανάτου. Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι τους την Παρασκευή. Πρόκειται για τους 38χρονους Τζοάνα και Τόμας Μάχερ, οι οποίοι κρατούνται με την υποψία της συνωμοσίας για εμπορία ανθρώπων και την υποψία για ανθρωποκτονία.

    Μιλώντας στην Daily Mail, το ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία.

    Τζοάνα και Τόμας Μάχερ

    Υπό κράτηση παραμένει και ο οδηγός του φορτηγού του θανάτου, Μο Ρόμπινσον, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η φρίκη στο Έσσεξ.

    Την ίδια ώρα οι βελγικές αρχές απέκτησαν πρόσβαση σε υλικό από κάμερες ασφαλείας στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, βάσει του οποίου αναζητούν πλέον τον άνδρα που μετέφερε το κοντέινερ στο βελγικό λιμάνι.

    Στο μεταξύ, θλίψη προκαλεί η ανακάλυψη ότι μια εκ των θυμάτων, η 26χρονη Βιετναμέζα Παμ Τι Τρα Μι, πρόλαβε, λίγο πριν χάσει τη ζωή της, να στείλει μηνύματα στη μητέρα της. Τα μηνύματα που έστειλε η κοπέλα, υποφέροντας στο εσωτερικό του φορτηγού είναι σπαρακτικά, αποκαλύπτοντας την κτηνωδία που εκτυλίχθηκε στο φορτηγό του θανάτου.

    Στο περιεχόμενο των μηνυμάτων της 26χρονης, η κοπέλα αποχαιρετούσε τη μητέρα της, λέγοντάς της πως την αγαπά και ότι πεθαίνει, καθώς δεν μπορεί να αναπνεύσει. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η 26χρονη, σύμφωνα με την οικογένειά της, πλήρωσε σε διακινητές 30.000 λίρες, προκειμένου να ταξιδέψει στη Βρετανία μέσω Κίνας, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

    «Συγγνώμη μαμά. Το ταξίδι μου στο εξωτερικό δεν πέτυχε. Μαμά σε αγαπώ τόσο πολύ και το μπαμπά, πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω», έγραφε στα μηνύματά της η 26χρονη, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

    H 26χρονη Βιετναμέζα ήταν ένα από τα 39 θύματα του φορτηγού στο Έσσεξ

    Ανάμεσα στα 39 θύματα της κτηνωδίας, αναζητούνται ακόμη ένας 26χρονος και μια 19χρονη από το Βιετνάμ. Ο αδερφός της 19χρονης αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα τον κάλεσε νωρίς την Τρίτη, λέγοντάς του ότι μπαίνει σε φορτηγό και πως κλείνει το κινητό της, για να απενεργοποιηθούν αυτόματα τα συστήματα εντοπισμού. Έκτοτε η 19χρονη αγνοείται, ωστόσο ο λαθρέμπορος επέστρεψε χρήματα στην οικογένεια.

    Το ίδιο συνέβη και με τους συγγενείς του 26χρονου που επίσης έλαβαν χρήματα, σύμφωνα με τον μικρότερο αδερφό του.



    ΣΧΟΛΙΑ