• Κοινωνία

    Κτηνωδία στο Έσσεξ: Επιστρέφουν στο Βιετνάμ τα σώματα των θυμάτων του φορτηγού ψυγείου

    • NewsRoom


    Πίσω στο Βιετνάμ έφθασαν τα πρώτα σώματα των ανθρώπων που βρέθηκαν να μεταφέρονται νεκρά σε φορτηγό ψυγείο στην περιοχή του Έσσεξ, λίγο έξω από το Λονδίνο μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ανακάλυψης των νεκρών σωμάτων των ανθρώπων που μεταφέρονταν στον χώρο του ψυγείου ενός φορτηγού είχε απασχολήσει έντονα ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς το συγκεκριμένο φορτηγό είχε διαγράψει δρομολόγιο, που περνούσε από πολλά ευρωπαϊκά κράτη, ενώ σοκ είχε προκαλέσει η είδηση στην κοινή γνώμη.

    Όπως διαπιστώθηκε τελικά, η υπόθεση σχετιζόταν με διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας, ενώ τα θύματα του περιστατικού προέρχονταν από το Βιετνάμ.

    Όπως αποφασίστηκε, τα σώματα των άτυχων ανθρώπων, που επιβιβάστηκαν στο φορτηγό, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, θα μεταφερθούν και πάλι πίσω στο Βιετνάμ, ώστε να ταφούν εκεί.

    Τα πρώτα 16 σώματα από τα συνολικά 32 έχουν ήδη επιστρέψει στο Βιετνάμ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα, το μακάβριο φορτίο έφθασε στο αεροδρόμιο του Ανόι νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της διαδικτυακής εφημερίδας VnExpress και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στις επαρχίες Νγκε Αν, Χα Τινχ και Κουάνγκ Μπινχ, από όπου κατάγονται.

    Τα υπόλοιπα άψυχα σώματα των θυμάτων του κυκλώματος σωματεμπορίας αναμένεται να επιστρέψουν στο Βιετνάμ αργότερα, σε δεύτερη φάση.

    Η αστυνομία του Βιετνάμ είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα θύματα, ηλικίας 15 με 44 ετών, προέρχονται από έξι επαρχίες: τη Χαιπχόνγκ, τη Χάι Ντουόνγκ, Νγκε Αν, Χα Τινχ, Κουάνγκ Μπινχ και Χούε.

    Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ, οι οικογένειες θα πρέπει να πληρώσουν για τον επαναπατρισμό των σορών 2.208 λίρες, ήτοι 2.500 ευρω. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της χώρας θα καταβάλει το ποσό και στη συνέχεια θα πρέπει να το αποπληρώσουν οι οικογένειες.



    ΣΧΟΛΙΑ