• Κοινωνία

    Κούγιας για τροχαίο στο Αίγιο: Ο 28χρονος έχει αθωωθεί για το ατύχημα με τους αστυνομικούς

    • NewsRoom
    Αλέξης Κούγιας

    Αλέξης Κούγιας


    Διευκρινίσεις σχετικά με την παλαιότερη υπόθεση, που εμπλέκεται ο 28χρονος, που προκάλεσε το τροχαίο με θύματα την γιαγιά και τον εγγονό της στο Αίγιο έδωσε ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Αλέξης Κούγιας.

    Χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι ο 28χρονος είχε εμπλακεί σε σύγκρουση με τραυματίες αστυνομικούς, έπειτα από καταδίωξη, κάτι που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, διευκρινίζοντας, όμως, ότι πλέον έχει αθωωθεί για εκείνη την υπόθεση.

    Η είδηση «ότι εις βάρος του εντολέα μας υπάρχουν ποινικές δικογραφίες που αφορούν είτε τροχαία ατυχήματα είτε άλλου είδους παράνομες συμπεριφορές» είναι ψευδής, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κύριος Κούγιας και εξηγεί:

    «Οι ειδήσεις αυτές είναι παντελώς ψευδείς και μια δικογραφία που υπήρχε προ ετών εξαιτίας μιας αντιπαραθέσεως με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν κατά την κρίση μας κακή άσκηση των καθηκόντων τους, έχει κριθεί αμετάκλητα από την ποινική Δικαιοσύνη με αθωωτική απόφαση για τον εντολέα μας».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου:

    «Όπως είναι γνωστό, μαζί με το συνάδελφό μου κ. Ιωάννη Σαμέλη έχουμε αναλάβει την υπεράσπιση του 28χρονου Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που είναι υπαίτιος του ατυχήματος που συνέβη στις Καμάρες Αιγίου.

    Όπως είναι επίσης γνωστό, κατόπιν εντολής του ιδίου και της οικογενείας του εκδώσαμε χθες ένα δελτίο τύπου, όπου προσπαθήσαμε ως Δικηγόροι, οι οποίοι είχαμε και έχουμε την άποψη ότι ο Δικηγόρος βοηθά τη Δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις, αφενός να εκτονώσουμε εντελώς την οιανδήποτε αντιπαράθεση με την οικογένεια των θυμάτων, αφετέρου να ενημερώσουμε με τον πλέον ορθό τρόπο την κοινή γνώμη, ώστε να αποφύγουμε κάθε είδους παραπληροφόρηση πάνω σε αυτή την υπόθεση.

    Δυστυχώς αυτή η καλή πρόθεσή μας φαίνεται ότι εξελήφθη ως αδυναμία τόσο από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, από την οποία αντιμετωπίστηκε με ακραίες τοποθετήσεις, οι οποίες είναι εν μέρει δικαιολογημένες λόγω της βαρύτατης θλίψεως από την απώλεια της ζωής δύο αθώων ανθρώπων, όσο και από μερίδα του Τύπου, αφού σήμερα σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, αλλά και σε πρωινές εκπομπές διεδόθη η ψευδής είδηση, ότι εις βάρος του εντολέα μας υπάρχουν ποινικές δικογραφίες που αφορούν είτε τροχαία ατυχήματα είτε άλλου είδους παράνομες συμπεριφορές.

    Οι ειδήσεις αυτές είναι παντελώς ψευδείς και μια δικογραφία που υπήρχε προ ετών εξαιτίας μιας αντιπαραθέσεως με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν κατά την κρίση μας κακή άσκηση των καθηκόντων τους, έχει κριθεί αμετάκλητα από την ποινική Δικαιοσύνη με αθωωτική απόφαση για τον εντολέα μας.

    Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με κανέναν.

    Δεν επιθυμούμε να κάνουμε την οιανδήποτε υπεράσπιση μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά παρακαλούμε πριν δημοσιοποιήσετε οτιδήποτε, να ενημερωνόμαστε, ώστε να σας ενημερώνουμε.

    Με εκτίμηση και σεβασμό τόσο στην οικογένεια του θύματος, όσο και προς όλους τους δημοσιογράφους.

    Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
    Αλέξιος Κούγιας
    Ιωάννης Σαμέλης»



    ΣΧΟΛΙΑ