• Κοινωνία

    Κώστας Πλεύρης: Διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

    Κώστας Πλεύρης

    Κώστας Πλεύρης


    Διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Κώστας Πλεύρης για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μπροστά στους δικαστές που δικάζουν τη Χρυσή Αυγή.

    Ο υπερασπιστής του Γιάννη Λαγού διεγράφη οριστικά και η ομόφωνη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

    Δηλαδή είναι άμεσα εκτελεστή ακόμα κι αν ο κ. Πλεύρης προσφύγει (όπως αναμένεται) κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου.

    Όταν επιδοθεί η πειθαρχική απόφαση, ο κ. Πλεύρης θα πρέπει να καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα με συνέπεια να μην μπορεί να ασκεί δικηγορία ως μέλος του ΔΣΑ, ενώ θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

    Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης θα μπορεί να δικηγορεί εάν εγγραφεί σε άλλο δικηγορικό Σύλλογο, αρκεί να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα του.

    Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος του δικηγόρου για να διαπιστωθεί εάν, με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, έχει διαπράξει και ποινικά αδικήματα.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ