• Κοινωνία

    Κοσμοσυρροή στο Σύνταγμα λίγο πριν την αυστηροποίηση των μέτρων

    • NewsRoom


    Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα την πλατεία Συντάγματος, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης η οποία αυστηροποιεί για μια εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα.

    Αιτία του νέου αυστηρότερου lockdown ήταν η αύξηση της κίνησης που παρατηρήθηκε στους δρόμους την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με την κυβέρνηση να επιθυμεί να βάλει ένα «φρένο» προκειμένου να μειωθεί ακόμα περισσότερο το επιδημιολογικό φορτία ειδικά στην Αττική, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει στο άνοιγμα των σχολείων. Ωστόσο η κατάσταση αυτή δεν πτόησε τους πολίτες της Αθήνας, οι οποίοι για μια ακόμα μέρα γέμισαν την πλατεία Συντάγματος, αδιαφορώντας πολλές φορές να κρατήσουν αποστάσεις από τους άγνωστους διπλανούς τους.

    Ανάλογα φαινόμενα είχαν εμφανιστεί και τις ημέρες των γιορτών, με τους πολίτες να γεμίζουν το κέντρο εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα για «ατομική άθληση», προκειμένου να βγάλουν selfies στο στολισμένο Σύνταγμα.

    Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι καλούσαν τον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις από τους διπλανούς του.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος κρουσμάτων στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες 7 ημέρες είναι 50,86 κρούσματα ανά ημέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ