• Κοινωνία

    Κοσμοσυρροή και σήμερα στις παραλίες της Αττικής – Βουτιές με αποστάσεις εν μέσω καύσωνα και πανδημίας


    Πλημμυρισμένες είναι και σήμερα, Κυριακή, οι παραλίες της Αττικής, καθώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κάνουν τους κατοίκους της πρωτεύουσας να αναζητούν λίγη δροσιά.

    Ο καύσωνας χτυπά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τη χώρα.

    Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου έχει βγει στο δρόμο, προσπαθώντας να φτάσει στην κοντινότερη παραλία για μία βουτιά, πάντοτε υπό τη σκιά της πανδημίας, που εξακολουθεί να υπάρχει και τους αυστηρούς κανόνες προστασίας να πρωταγωνιστούν.

    Η κίνηση χτύπησε κόκκινο σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, ενώ τόσο οι οργανωμένες, όσο και οι ελεύθερες παραλίες γέμισαν με κόσμο.

    Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, έξω από τις οργανωμένες παραλίες σχηματίστηκαν ουρές, με τον κόσμο να περιμένει τη σειρά του για μία θέση σε ξαπλώστρα. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι προχωρούν σε απολυμάνσεις μόλις κάποιος φύγει από την ξαπλώστρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έδωσε πριν λίγες ημέρες το πράσινο φως για να ανοίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι 515 οργανωμένες παραλίες της χώρας, λόγω του επερχόμενου καύσωνα και με σκοπό να μην παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού στους ανοργάνωτες παραλίες, όπως είχε γίνει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.



    ΣΧΟΛΙΑ