• Κοινωνία

    Κορονοϊός: To Χάρβαρντ και το MIT λένε στους μαθητές να μην επιστρέψουν από τις εαρινές διακοπές

    • NewsRoom
    Χαρβαρντ


    Μέτρα προφύλαξης των φοιτητών τους από την εξάπλωση του κορονοϊού έλαβαν το Χάρβαρντ και το MIT, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων της νόσου στην Βοστώνη.

    Τα πανεπιστήμια κάλεσαν τους φοιτητές να μην επιστρέψουν από τις εαρινές διακοπές τους, ενημερώνοντας τους πως τα μαθήματα θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως, μέσω on line πλατφόρμας.

    Το Χάρβαρντ δήλωσε πως σκοπεύει να ξεκινήσει τα online μαθήματα από τις 23 Μαρτίου και ζήτησε από τους μαθητές να μην επιστρέψουν μετά τις εβδομαδιαίες εαρινές διακοπές που ξεκινούν στις 13 Μαρτίου. Λίγη ώρα αργότερα το ίδιο ανακοίνωσε και το  MIT, το οποίο ακύρωσε τα μαθήματα για την εβδομάδα 16 – 20 Μαρτίου. Το εαρινό διάλειμμα του MIT ξεκινούσε μια εβδομάδα μετά από αυτό του Χάρβαρντ.

    Το Harvard έχει περισσότερους από 6.500 φοιτητές και περισσότερους από 20.000 μαθητές συνολικά.

    «Αυτές τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μια ισχυρή υπενθύμιση για το πόσο αλληλένδετοι είμαστε ο ένας με τον άλλο – και πώς οι επιλογές μας σήμερα καθορίζουν τις επιλογές μας αύριο», δήλωσε ο πρύτανης του Χάρβαρντ  Lawrence Bacow σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

    Το Χάρβαρντ ανέφερε ότι οι ενέργειές του είναι «συνεπείς» με τις συστάσεις κορυφαίων αξιωματούχων στον τομέα της υγείας γύρω από τον κορονοϊό. «Κάνουμε αυτό όχι μόνο για να σας προστατεύσουμε αλλά και για να προστατέψουμε άλλα μέλη ή κοινότητες που μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε αυτή την ασθένεια από ό, τι εσείς», δήλωσε ο Bacow.



    ΣΧΟΛΙΑ