• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Στην Ιταλία για να βοηθήσουν, Κουβανοί γιατροί και νοσοκόμες


    Μια εξειδικευμένη αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από Κουβανούς γιατρούς και νοσηλευτές, κατέφθασε χθες στο αεροδρόμιο Μαλπένσα της Ιταλίας, προκειμένου να βοηθήσουν την Ιταλία στις δύσκολες στιγμές που περνάει λόγω της διαρκώς αυξανόμενης εξάπλωσης του κορονοϊού.

    Συγκεκριμένα, 37 Κουβανοί γιατροί και 15 νοσοκόμες έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 6 χθες το απόγευμα και είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν τους υγειονομικούς λειτουργούς των νοσοκομείων στην Λομβαρδία.

    Η ομάδα των γιατρών περιλαμβάνει έναν επικεφαλής προσωπικού, τον Δρ. Κάρλος Περέζ Ντίας, διευθυντή του νοσοκομείου «Joaquín Albarrán» στην Αβάνα, έναν επικεφαλής logistics και συντονισμού, 35 γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων 23 ειδικών στην γενική ιατρική, 3 πνευμονολόγους, 3 εντατικολόγους, 3 ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες και 3 ειδικούς σε περιπτώσεις επειγόντων. Μαζί με αυτούς και 15 νοσοκόμες. Συνολικά, η ομάδα αποτελείται από 52 ειδικούς, με εμπειρία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε διάφορες χώρες, όπως η επιδημία του Έμπολα το 2014 στην Αφρική.

    Αισιόδοξοι οι γιατροί

    Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ο Δρ. Λεονάρντο Φερνάντεζ Φερνάντεζ, ένας από τους Κουβανέζους γιατρούς που βρίσκεται σε αποστολή στο νοσοκομείο της Κρεμόνα δήλωσε: «Κατά την γνώμη μου, μόνο ο Έμπολα ήταν πιο σοβαρός από τον κορονοϊό».

    «Ήρθαμε για να βοηθήσουμε, να βοηθήσουμε και να βοηθήσουμε» δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ο 6χρονος γιατρός από το Γκουαντάναμο, την παραμονή της πρώτης ημέρας εργασίας με τους Ιταλούς συναδέρφους του. «Πόσο θα μείνουμε; Όσο χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα το αποφασίσουν το ιταλικό και του κουβανικό κράτος, τα οποία συνεργάζονται πλήρως, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε την μάχη εναντίον του κορονοϊού. Δεν έχω αμφιβολίες».

    Τέλος αστειευόμενος προσέθεσε,«προς το παρόν η μεγαλύτερη δυσκολία είναι το κρύο. Έχουμε συνηθίσει στους 28-30 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα το ξεπεράσουμε κι αυτό».



    ΣΧΟΛΙΑ