• Κοινωνία

    Κορονοϊός: «Τέλος» το NBA για τουλάχιστον ένα μήνα

    • NewsRoom

    Οι αθλητές των Γιούτα Τζαζ που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, Ντόνοβαν Μίτσελ (Δ), Ρούντι Γκομπέρ (Α)


    Η ραγδαία και συνεχώς αυξανόμενη εξάπλωση του κορονοϊού έχει επηρεάσει τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού. Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ  του κόσμου, το NBA, το οποίο τα συνδυάζει και τα δύο στον υπέρτατο βαθμό, κατέβασε «ρολά» την Πέμπτη λόγω των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε δύο αθλητές, τους Ρούντι Γκομπέρ και ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Γιούτα Τζαζ.

    Σε δηλώσεις του ο κομισάριος του οργανισμού, Άνταμ Σίλβερ, σχολίασε πως το «λουκέτο» στους αγώνες θα διαρκέσει τουλάχιστον για ένα μήνα. «Αυτό που αποφασίσαμε σήμερα (σ.σ. χτες Πέμπτη) είναι πως η διακοπή θα κρατήσει τουλάχιστον ένα μήνα», είπε στην εκπομπή του TNT, «Inside NBA»

    Ο κομισάριος του NBA δεν ξεκαθάρισε το αν η Λίγκα σκοπεύει, όταν ξαναρχίσουν οι αγώνες, να γίνουν τα πλέι οφ ή να συνεχιστεί η regular season από εκεί που σταμάτησε όπως αδιευκρίνιστο παρέμεινε το εάν οι αγώνες θα διεξάγονται με θεατές στην εξέδρα.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κανονική σεζόν θα έληγε στις 15/04 και τα πλέι οφ θα ξεκινούσαν στις 18/04.

    «Κυριολεκτικά, τα πράγματα αλλάζουν ώρα με την ώρα», πρόσθεσε ο Σίλβερ, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί να τελειώσει πρόωρα η σεζόν, απάντησε «φυσικά, είναι πιθανό. Όμως, για την ώρα δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω».



    ΣΧΟΛΙΑ