• Κοινωνία

    Κορονοϊός – Ρωσία: Σε 93 ανήλθαν τα κρούσματα


    Σε 93 ανήλθε ο αριθμός των κρουσμάτων στη Ρωσία, καθώς μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο προστέθηκαν 30 νέα κρούσματα, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

    Συγκεκριμένα η Γκολίκοβα είπε ότι «στη Ρωσική Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή με βάση τα στατιστικά στοιχεία έχουν καταγραφεί 93 ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο.

    Επίσης 79 άτομα νοσηλεύονται, εκ των οποίων στους 57 η ασθένεια εκδηλώνεται σε ήπια μορφή χωρίς κάποια συμπτώματα».

    Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, επτά από τους ασθενείς μολύνθηκαν από το κορονοϊό σε επαφές με άλλα άτομα εντός της ρωσικής επικράτειας, ενώ από τα 93 κρούσματα τα 89 είχαν μολυνθεί στο εξωτερικό.

    Η Γκόλικοβα είπε ότι περίπου 15000 άτομα ελέγχονται από τα 50.000 που βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση και τα οποία έχουν αφιχθεί από το εξωτερικό, αλλά όλοι τους είναι υγιείς. «Όλα τα άτομα που έχουν έρθει από άλλες χώρες, όπως και τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους βρίσκονται υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση. Καθ’ όλη την περίοδο, από τη στιγμή που αρχίσαμε αυτούς τους ελέγχους, για τις 35 χιλιάδες έχει αρθεί ο έλεγχος. Αυτή τη στιγμή ελέγχονται περίπου 15 χιλιάδες άτομα» δήλωσε η Γκόλικοβα.

    Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, στην Ρωσία παράγονται καθημερινά 100.000 συστήματα- τεστ για τον προσδιορισμό του κορονοϊού και αυτή την στιγμή η χώρα διαθέτει 710.000 τέτοια τεστ, εκ των οποίων στις περιφέρειες έχουν σταλεί 427.000 ενώ σήμερα και αύριο θα σταλούν άλλα 282.000 τεστ.

    Η Γκόλικοβα ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα στη Ρωσία έχουν εξεταστεί περισσότερα από 104 χιλιάδες άτομα, για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον κορονοϊό και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. «Εάν το περασμένο Σάββατο σε όλη της χώρα εξετάσαμε 33.000 άτομα, σχεδιάζουμε να αυξήσουμε μερικές φορές τη διεξαγωγή αυτών των τεστ.» προσέθεσε η ίδια.

    Τα τεστ, είπε η Γκόλικοβα, θα διατεθούν σταδιακά σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.



    ΣΧΟΛΙΑ