• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Καθηγήτρια δείχνει με ένα απλό πείραμα τη δύναμη του σαπουνιού απέναντι στους ιούς


    Viral στο TikTok έγινε βίντεο μιας καθηγήτριας από το πανεπιστήμιο Brunel στο Λονδίνο που δείχνει ένα απλό πείραμα για την αποτελεσματικότητα του σαπουνιού απέναντι στους ιούς και κατ’ επέκταση τον νέο κορονοϊό, COVID-19.

    Πρόκειται για την Λούσι Ρότζερς, η οποία χρησιμοποίησε το πιπέρι για να αναπαραστήσει τον ιό και λάδι ως το λίπος των χεριών.

    Το πείραμα έκανε και μια καθηγήτρια στο Μαϊάμι της Φλόριντα μαζί με τους μαθητές της, βίντεο που επίσης έκανε το γύρο του διαδικτύου.

    Ειδικότερα, μέσα σε ένα μπολ έβαλε νερό, λάδι και πιπέρι. Στη συνέχεια ζήτησε από ένα μαθητή να βάλει το δάχτυλο μέσα στο υγρό του μπολ, όπου επιπλέει ο «ιός»-πιπέρι και βλέπει ότι κολλάει στο δάχτυλο.

    Όταν όμως τρίψει το χέρι της με λίγο σαπούνι και επαναλάβει την κίνηση μέσα στο μπόλ, το δάχτυλό της παραμένει καθαρό.

    Όταν, δε, ρίξει σαπούνι απευθείας μέσα στο μπολ, ο «ιός»-πιπέρι απωθείται με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς το έλαιο, που αναπαριστά το λίπος, διαλύεται από το σαπούνι.

    Με αυτό το απλό πείραμα αναδεικνύεται η σημασία του πλυσίματος των χεριών, ενώ είναι ένας ξεχωριστός τρόπος που τραβάει το ενδιαφέρον των παιδιών για να μάθουν την σημασία της προσωπικής υγιεινής.



    ΣΧΟΛΙΑ