• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 33χρονου Κινέζου στο Αττικόν

    • NewsRoom
    κοροναιος


    Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του 33χρονου Κινέζου επισκέπτη που νοσηλεύεται στο Αττικόν με ύποπτα συμπτώματα, καθώς οι εξετάσεις του έδειξαν ότι είναι αρνητικός στον κορονοϊό.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος Κινέζος μεταφέρθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης, 11 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

    Ο 33χρονος άνδρας είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στην Κίνα και τα συμπτώματα που είχε και μοιάζουν με εκείνα που προκαλεί ο κορονοϊός, στοιχεία που σήμαναν συναγερμό, καθώς θα ήταν πιθανό να αποτελεί κρούσμα του φονικού ιού που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από χίλιους ανθρώπους.

    Αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 33χρονος άνδρας πήγε σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο των νοτίων προαστίων. Αφού ενημέρωσε τους γιατρούς για τα συμπτώματα που παρουσίαζε, όπως υψηλό πυρετό και βήχα, αλλά και για το γεγονός πως πρόσφατα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα, εκείνοι αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε βρεθεί στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα από το αναπνευστικό.

    Αμέσως, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του στο Αττικόν. Εκεί έφτασε το βράδυ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

    Από τη στιγμή που έφτασε ο 33χρονος στο Αττικόν, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου, έλαβε δείγμα -κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας- για να σταλεί σε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο για να εξακριβωθεί αν όντως «χτύπησε» κορονοϊός, από το οποίο και αναμένονταν  με αγωνία τα αποτελέσματα, τα οποία τελικά έδειξαν ότι ο άνθρωπος είναι αρνητικός στον ιό.

    Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα ήταν θετικό, θα επρόκειτο για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ