• Κοινωνία

    Κορονοϊός: 45 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Τα νέα κρούσματα ήταν επίσης ταξιδιώτες στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους

    Στα 45 ανήλθαν, με βάση την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

    Σήμερα ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα.

    Πρόκειται για 11 άτομα ακόμα, που ταξίδεψαν με τον 66χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Πάτρας και τρία ακόμα άτομα τα οποία είχαν επαφές μαζί τους.

    Ως εκ τούτου και μετά την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού, οι νομοί Αχαΐα, Ηλείας και Ζακύνθου θα παραμείνουν σε «καραντίνα» για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Επιπλέον, το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμος Δάφνης ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε ότι μια ακόμα γυναίκα, μητέρα μαθητή δημοτικού, βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται για νέο κρούσμα αλλά ένα από τα 14.

    Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις χώρες που πλήττονται.

    Επίσης, οι αθλητικές ομάδες που προέρχονται από τους τρεις νομούς και έχουν εκτός έδρας αναμετρήσεις αυτές θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεοτέρας, ενώ παρατείνονται και τα απαγορευτικά μέτρα για τις οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές.

    Δεν έχουμε ενδείξεις για διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό, υπογράμμισε.

    Σε αυτή τη φάση, η μείωση και πρόληψη της διασποράς θα μειώσει την ένταση και αύξηση της διασποράς, που είναι απαραίτητη για το σύστημα Υγείας, είπε ο καθηγητής.

    Η στρατηγική του ΕΟΔΥ είναι ίδια με του ECDC και έχει εγκριθεί από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ