• Κοινωνία

    Κοροναϊός: Σε καραντίνα 1.000 τουρίστες σε ξενοδοχείο στην Τενερίφη

    • NewsRoom


    Σε καραντίνα βρίσκονται τουλάχιστον 1.000 άτομα σε ξενοδοχείο της Τενερίφης, στην Ισπανία λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού.

    Όπως μεταδίδει η El Mundo, Ιταλός τουρίστας διαγνώστηκε με κοροναϊό, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.701 ανθρώπους παγκοσμίως, και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

    Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης των Κανάριων Νησιών ενεργοποίησε το σχετικό πρωτόκολλο και τα αποτελέσματα των δοκιμών του θα σταλούν στη Μαδρίτη για δεύτερη ανάλυση.

    Δημοσίευμα της Diario de Avisos, που επικαλείται η El Mundo, σημειώνει ότι περισσότεροι από 1.000 τουρίστες, που διαμένουν στο ξενοδοχείο H10 Costa Adeje, όπου ο Ιταλός γιατρός διέμενε με τη σύζυγό του για μια εβδομάδα, βρίσκονται σε καραντίνα.

    Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, ο Ιταλός εκτιμά ότι δεν έχει μολυνθεί από την άμεση επαφή με ασθενή με κοροναϊό. Ο άνδρας είχε πυρετό για αρκετές ημέρες και πήγε σε ιδιωτική κλινική πριν μεταφερθεί σε μονάδα απομόνωσης.

    Η επιδημία του κοροναϊού έχει σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη, καθώς η Ιταλία μετρά 7 νεκρούς. Στη χώρα επικρατεί πανικός με τον κόσμο να αδειάζει τα ράφια των σουπερμάρκετ, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα του άδειου Μιλάνου.



    ΣΧΟΛΙΑ